Újszerű stratégiák kellenek

Mi a közös a Nem adom fel kávézó valamint az INEST, a Magnet Közösségi Bank és a Grundfos Magyarország BCSDH-tagvállalatokban? Újszerű, más üzleti modell és növekedési stratégia révén kívánják fenntarthatósági pályájukat kialakítani, s az üzleti eredményesség mellett környezeti, társadalmi pozitív hatásukat is erősíteni. Ennek hogyanját vizsgálták első szakmai napjukon „A jövő vezetői” tehetségprogram 2016 résztvevői.

2016. február 25-én, a Grundfos tatabányai gyárában került sor a program első szakmai napjára, amelyben a stratégiai megközelítés volt a fókuszban. 

Pataki György, a Budapesti Corvinus Egyetem docense vezette be a hallgatókat a fenntartható életmód és fogyasztás dilemmáiba. Olyan kérdéseket is feszegetve, hogy vajon működnek-e a társadalmunk vészjelzői és képesek leszünk-e megoldásokat találni, vagy csak a végső kényszerhelyzetben születnek az innovációk?

DSC_0120

Egyre több olyan vállalkozás születik, amelyek egy társadalmi problémát kívánnak üzleti vállalkozásuk révén megoldani. De mi van azokkal a vállalatokkal, amelyek nem ilyen szép filozófia mentén jöttek létre vagy működnek? Meg tudnak változni? Fenntarthatóvá válhatnak?

A beszélgetések során az ez irányú fejlesztések lehetőségeit és akadályozói kerültek a fókuszba.

DSC_0179

A résztvevők olyan kiemelkedő hazai példákkal ismerkedhettek meg, mint a Magnet Közösségi Banké, amelynek profitjának 10%-ról az ügyfelei döntethetnek, az egyéni felelősségvállaláson alapuló fenntartható üzletpolitikájának megfelelően. Vagy az INEST példája, amely a teljes körforgásos papírgyártást valósítja meg hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásával.

A házigazda Grundfos elkötelezett fenntartható működésébe pedig Török Lászlóval, a cég ügyvezető igazgatójával folytatott őszinte beszélgetésből nyerhettek betekintést.

DSC_0257

Sok a teendő, de egyre több a jó példa. Ezért is nagy öröm, hogy „A jövő vezetői” tehetségprogram idei, harmadik évfolyamában is újabb 25 vezetői tehetség tesz erőfeszítést rá, hogy ne csak vezető, de fenntarthatósági értelemben vett változásvezetővé is váljon.

Ha szívesen olvasna részletesebb beszámolót a szakmai napról, kattintson ide!

További képeket a galériában talál.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?