Virtuális túra a World Horti Center-ben a BCSDH és a Holland Királyság Nagykövetségének szervezésében

Az Action2020 Magyarország Élelmezés és természet program részeként a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) és a Holland Királyság Nagykövetsége július 9-én egyedülálló virtuális, túrát szervezett a World Horti Center-be (WHC). A WHC a nemzetközi üvegházi kertészet tudományos és innovációs központjaként üzemel Hollandiában.

A szervezők vállalati vezetőknek és képviselőknek, tudósoknak, szakértőknek, az ágazat kutatóinak és a sajtónak adtak betekintést ebbe a kiemelkedő létesítménybe, ahol a vállalatok, az oktatási intézmények, kutatók és a kormányzat közösen fejlesztenek, működnek együtt, valamint inspirálják egymást és osztják meg a tudást egymással. A létesítmény székhelye a hollandiai Naaldwijk-ben található, egy olyan országban, amely egyébként élen jár az üvegházi kertészetben, valamint a világ második legnagyobb mezőgazdasági exportőre.

A túrát René van Hell, a magyarországi holland nagykövet és Márta Irén, a BCSDH ügyvezető igazgatója nyitotta meg.Ezt követően Joep Hendricks, a WHC vezérigazgatója, Mark Zwinkels, a WHC Nemzetközi Igazgatója és Gert Stiekema, a Topsector Horticulture and Starting Materials igazgatója ismertette a WHC működését.

A résztvevők megismerhették, hogyan működik a Triple Helix modell a gyakorlatban, hogyan járul hozzá a WHC a fenntarthatóság növeléséhez a kertészeti ágazatban, akár Hollandián kívül is, és hogy hogyan vonja be a WHC az egyetemi hallgatókat a jövőbeni kérdések és kihívások megoldásába.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?