Action 2020 Magyarország – Átmenet az alacsony karbonkibocsátású gazdaságba

A 2015 végén elfogadott és minden várakozásnál hamarabb, 2016. november 4-én már hatályba lépő Párizsi Klímaegyezmény ambíciózus céljainak elérésében az üzleti szektornak kiemelt felelőssége és szerepe lesz.
A felmelegedés kettő, optimális esetben másfél Celsius fok alatt történő stabilizálásához az üvegházhatású gázok kibocsátását mielőbb és radikálisan csökkenteni kell, melyhez az alacsony karbonkibocsátású, majd a század második felére a karbonsemleges gazdaságra való áttérésen keresztül vezet az út. Ennek elérésében a vállalatoknak kulcsszerepük lesz. Nincs olyan cég, amelyet közvetlenül vagy közvetve ne érintene ez. Az átállás valószínűleg néhány iparág számára veszteséget jelent majd, de a többség számára, ha képes a megújulásra, változásra, rendkívüli lehetőségeket rejthet.

A BCSDH Action 2020 Magyarország programjának az a célja, hogy a fenntarthatóság irányába tett lépések megtörténjenek, és olyan üzleti megoldások szülessenek Magyarországon, amelyek valódi hatással vannak a klímaváltozásra és más vállalatokra való kiterjesztésük révén valódi válaszokkal szolgálhatnak a hazai kihívásokra.
A BCSDH küldetése, hogy támogassa tagvállalatait abban, hogy ne csak követői, hanem aktív formálói legyenek az eljövendő változásoknak, a globális trendeknek.