Action 2020 Magyarország – Változásvezetőket keresünk

Ma már sem az országok, sem a vállalatok nem lehetnek sikeresek a fenntarthatóság kérdéskörének figyelembe vétele nélkül. Nincs ez másként Magyarország és a hazai vállalatok esetében sem. Éppen ezért 2014 során öt témakörben, összesen 20 makroszintű célt tűztünk ki 2020-ig, amelyek megvalósulása hozzájárulhat Magyarország versenyképes és fenntartható működéséhez. Az üzleti szektorban sokrétű, előremutató,
egyedi megoldások is vannak már a kijelölt célokhoz kapcsolódóan. Legyen szó akár termékekről, szolgáltatásokról, folyamatokról, üzleti modellekről vagy programokról. Ám ezek hatása legtöbbször elmarad a kívánatostól, áttörő sikereket és fenntarthatósági előmozdulást önmagukban nem hoznak.
Kiemelkedő felelősségünk van abban, hogy mozgásba hozzuk az üzleti világot és növeljük annak pozitív hozzájárulását a fenntarthatóság előmozdításában.

Sajnos, még napjainkban is számos gátló tényező van, amely nehezíti, hogy a vállalati fenntarthatósági alapelvek szerinti működés stabilizálódjon vagy akár radikálisan fejlődjön. Ezért is van szükség egyre több változásvezetőre – olyan üzleti döntéshozókra, akik túllépnek a rövid távú, a profitot előtérbe
helyező szokásos üzletmeneten és mernek nyitni a fenntarthatósági ügyeket is hangsúlyosan támogató szokásos üzletmeneten túlmutató, fenntarthatósági stratégia irányába, ezáltal előremutató, újszerű megoldásokat kitalálni, felkarolni, megvalósítani.

Meggyőződésünk, hogy ezen változásvezetőkkel karöltve a BCSDH valóban a következő szintre tudja emelni hazánk fenntarthatósági pályáját.