METRO Magyarország akciói a rendkívüli helyzetben

A METRO Magyarország elkötelezett az ország élelmiszerellátásának biztosítása iránt. Munkatársaink a kialakult rendkívüli helyzetben is mindent elkövetnek azért, hogy áruházainkban a termékek elérhetősége folyamatosan biztosított legyen. A METRO kiemelt figyelmet fordít vásárlói és munkavállalói biztonságára, munkánk során szigorú, országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelmények alapján végezzük tevékenységüket. A települések helyi szabályozásainak megfelelően több áruházukban kötelező a maszk viselése.

Ellátásbiztonság

Beszállítóinkkal együttműködve a lehető leggyorsabban reagálunk a piaci kihívásokra az áruellátás folyamatos biztosítása érdekében. Az alkalmanként megnövekedett vásárlói igények miatt sajnos előfordulhat, hogy néhány árucikk áruházainkban átmenetileg nem elérhető. A termékek pótlásán kollégáink folyamatosan dolgoznak, köszönjük türelmüket!
Kérjük egyéni vásárlóinkat, hogy egymásra való tekintettel, felelősen vásároljanak! Saját célra történő vásárlás esetén csak a szükséges, háztartási mennyiséget tegyék kosarukba.

Munkatársaink biztonsága

Kollégáink munkavégzésének segítése érdekében szigorú egészségvédelmi intézkedéseket vezettünk be. Munkatársaink számára kesztyűt, fertőtlenítőszert, és azoknak, akik igényt tartanak rá, szájmaszkot biztosítunk.
Az áruházak bejáratánál, a pultoknál és a kasszáknál folyamatosan biztosítjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét.
A dolgozói munkaidőbeosztásokat átszerveztük, minimálisra szűkítve a műszakok közötti átfedést, ezzel is csökkentve a kockázatot. Óvintézkedésként radikálisan lecsökkentettük az áruházak közötti utazást.
Minden 65 év feletti dolgozónknak biztonságuk érdekében lehetőséget adtunk az otthonmaradásra.

Vásárlóink biztonsága

Áruházainkban fokozott hangsúlyt fektetünk a higiénés szabályok betartására, ebben számítunk az Önök együttműködésére is. A bevásárlókocsikat és a kasszazónát minden nap fertőtlenítjük. A mosdókban a szappanokat fertőtlenítő hatású kézmosókra cseréltük. A vásárlók várakozási helyét pénztárainknál felragasztott sávokkal jelezzük. Egészségünk közös megőrzése érdekében több helyen felhívjuk Vásárlóink figyelmét a kockázatcsökkentő orvosi és szakmai ajánlásokra:

  • Javasoljuk, hogy lehetőség szerint egyedül, ne csúcsidőben jöjjenek vásárolni, ezzel is segítve, hogy ne alakuljon ki tömeg. Idősebb hozzátartozóikat segítsék azzal, hogy számukra is bevásárolnak.
  • Kérjük, vásárlás közben és sorban álláskor is tartsanak legalább 1,5 méter távolságot másoktól. Javasoljuk, hogy a bevásárlókocsit mindig tartsák maguk előtt.
  • Kérjük, vásárlás közben ne érintsék meg kézzel arcukat, ajkukat, orrukat és szemüket!
  • Köhögéskor és tüsszentéskor használjanak eldobható papírzsebkendőt, és fertőtlenítsék kezüket a kihelyezett kézfertőtlenítő-szerekkel, melyeket az eladótér több pontján és a mosdókban találhatnak meg. Ezek töltöttségét folyamatosan ellenőrizzük.
  • Használják a kihelyezett csipeszeket, kesztyűket a pékárukhoz és zöldségekhez, és ne lépjenek a kordonokkal elzárt területekre.
  • Amennyiben módjukban áll, használják önkiszolgáló kasszáinkat, illetve válasszanak kártyás, érintés nélküli fizetési módot, mely gyorsabb, kényelmesebb és higiénikusabb is.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?