A BNP Paribas által létrehozott ClimateSeed digitális platformot kínál a karbonkibocsátásukat ellensúlyozni kívánó vállalatok számára

A BNP Paribas által létrehozott ClimateSeed az éghajlatváltozás elleni küzdelem felgyorsítására kínál egyedi platformot. Ez a digitális platform abban segíti a vállalatokat, hogy szén-dioxid-kibocsátásukat ellensúlyozzák, és ezáltal hozzájáruljanak az ENSZ Fenntartható Növekedési Céljaihoz. Az eszköz segítségével a vállalatok olyan projektekkel léphetnek kapcsolatba, amelyek karbon kreditet ajánlanak és finanszírozást igényelnek. A ClimaeSeed teljes profitját karbon lábnyom mérséklő kezdeményezésekbe forgatják vissza.

A Nobel-békedíjas Muhammad Yunus professzorral együttműködésben elindított kezdeményezés keretében a vállalatok olyan fenntartható projekteket támogathatnak, amelyek a szén-dioxid-kibocsátást felfogják vagy elkerülik, mindezt szén-dioxid-kibocsátási egységek biztonságos vásárlásával. A digitális platform több mint 25 projektet kínál mintegy 19 országban, van köztük erdőirtás ellen küzdő, az energiahatékonyságot, a megújuló energiaforrásokat célzó, a háztartási készülékekkel, víz- és hulladékgazdálkodással kapcsolatos.

Mindezen projektek célja a bolygó megőrzése és az ENSZ által kitűzött Fenntartható Fejlődési Célokhoz való hozzájárulás. Valamennyi projekt nemzetközileg tanúsított és szigorú átvilágítási folyamat keretében került elemzésre.
A ClimateSeed digitális eszközei lehetővé teszik az érdekelt felek bevonását, megtartását valamint oktatását is. A szervezetek vállalati szinten ellensúlyozhatják szén-dioxid-kibocsátásukat, de kifejezetten termékeik, szolgáltatásaik, beruházásaik, utazásaik vagy rendezvényeik szempontjából is, így különböztetve meg magukat a versenytársaktól, és követendő példát mutatva ágazatuk számára.

További információk a www.climateseed.com oldalon és a következő bemutató videóban találhatók: https://youtu.be/33NGAhuS7P8 .

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?