A Daikin nyerte a Joint Venture Szövetség nagyvállalati díját

A Daikin Hungary Kft. elnyerte a Joint Venture Szövetség (JVSZ) “Companies for the Future”, azaz a “Vállalatok a jövőért” díj nagyvállalati kategóriájának első helyezését. A díjátadóra a Budai Vár Királyi Lovarda épületében került sor 300 vállalatvezető részvételével. A rangos elismerés aláírói Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A Daikin idén ünnepli fennállásának 100‐ik évfordulóját, ezért külön megtiszteltetés, hogy a szövetség által felkért szakmai zsűri érdemesnek tartotta a Daikin márkát a jövőre vonatkozó erőfeszítéseinek elismerésre.

Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója köszönőbeszédében a következőket hangsúlyozta: „Egyik legfontosabb küldetésünk az épületállomány dekarbonizációja a hőszivattyús technológia segítségével és partnereink bekapcsolása a körforgásos gazdaságba. A küldetésünket ugyanis egyedül nem tudjuk elérni, egy jól működő ökoszisztémát kell kiépítenünk és működtetnünk a hőszivattyúzás köré. Ebben a saját munkatársainkon túl nagyon nagy mértékben támaszkodunk a szakmai oktatási intézményekre, a tervezőkre, kivitelezőkre, és természetesen a végső fogyasztókra az intézményi vagy magánberuházókra, ingatlantulajdonosokra és üzemeltetőkre egyaránt.

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) közel 40 éves múlttal rendelkezik, és hazai és nemzetközi hátterű vállalatokat tömörítő szervezet. A cégcsoportokon keresztül mintegy 1000 vállalati tagja van, hazánk egyik vezető üzleti szervezete. A tagvállalatok a teljes magyar GDP mintegy egyharmadát lefedik.  A szövetség célja, hogy támogassa a tagvállalatokat, érdekképviseletet nyújtson számukra, segítse őket a tudásmegosztásban és hidat képezzen a mindenkori kormányzat és az üzleti szféra között.

A “Companies for the Future” díjat a JVSZ az OPTEN szakmai ajánlásával határozta meg. A komplex szempontrendszer olyan tényezőket vizsgált, mint a cégek által realizált folyamatos növekedés, a stabilitás, a megbízhatóság, az etikus üzleti magatartás, a fenntarthatóság, a társadalmi hasznosság, a dolgozók megtartása, valamint a dolgozói elégedettség.

A vállalatok eredményei és a szempontok mérőszámai alapján minden területet figyelembe véve a shortlist‐ből egy neves szakmai zsűri állította fel a végső sorrendet, ahol a Daikin a nagyvállalati kategória 1.helyezését nyerte el.  „Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan vállalatként ismernek el bennünket, amely nem csak a jövő felé néz, hanem aktívan formálja azt.” – hangzott el zárszóként a Daikin ügyvezetőjétől.

 

Bemutatkozó kisfilm >>>