A legfrissebb CR jelentéskészítési trendek

2015-ben a KPMG nemzetközi tanulmánya a vállalati felelősségvállalási jelentésekről kilencedik alkalommal jelent meg – az első 1993-ban készült. A KPMG szakértői által készített kutatás nyilvános információk, a vállalatok által kiadott CR és éves (pénzügyi) jelentések, valamint a honlapokon elérhető információk alapján készült. Az idei kiadásban a világ 250 legnagyobb vállalatát a 2014-ben megjelent Fortune 500-as lista alapján választották ki. A CR-jelentéskészítés globális tendenciái a kutatásban részt vevő 45 ország 100-100 legnagyobb árbevételű vállalatának eredményein alapulnak.

KPMGhir

Ugyan globális összehasonlításban kiemelkedően jól szerepelnek a magyarországi cégek (a 100 legnagyobb vállalat közül 84 publikál jelentést), ez leginkább a nagyvállalatok globális jelentéskészítési gyakorlatát tükrözi. Helyi jelentést csupán a magyar vezető vállalatok 32%-a ad ki. A GRI nemzetközi és magyarországi szinten is a legelterjedtebb jelentéskészítési sztenderd lett: 2015-ben a magyarországi jelentések 63%-a hivatkozott a GRI iránymutatására.

A globális és magyarországi eredményeket Szabó István, a KPMG fenntarthatósági szolgáltatásokért felelős menedzsere egy decemberi üzleti reggelin mutatta be.

Az angol-nyelvű globális tanulmány elérhető itt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?