A MagNet közösség több, mint 29 millió forintot adományozott 2019-ben

A MagNet Bank 2010-ben indította útjára a Közösségi Adományozási Programját (KAP), melynek keretein belül lehetőséget biztosít ügyfeleinek, hogy fontos társadalmi ügyeket támogassanak a bank profitjából. A banki ügyfelek a rájuk eső banki nyereség 10 százalékáról rendelkezhetnek minden évben, melyet felajánlhatnak a programban résztvevő szervezetek számára.

2019-ben az ügyfelek a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott 56 szervezet közül választhattak. 29 421 344 forint oszlott el 7 kategóriában, melyek közé tartozott például a Gyógyítás, az Esélyegyenlőség vagy az Oktatás-nevelés kategória is.

A MagNet Bank nem csak a résztvevők gondos kiválasztására szentel figyelmet, de kiemelten kezeli a pályázatok megvalósításának utánkövetését is. Az adományok a megvalósult projekteknek köszönhetően több, mint 90 ezer ember életére voltak hatással. 10 000 rászoruló ember napi élelmezését tették lehetővé, 8709 gyermek egészségügyi vagy szociális helyzetén javítottak és 4460 segélyvonalon történő hívást finanszíroztak, támogatva az erőszak, kirekesztés áldozatait és a lelki betegségben szenvedőket. További érdekes adatok találhatóak a MagNet Bank KAP beszámolójában.

 

 

A program 10 éves évfordulójára – a klímaváltozás elleni globális küzdelemhez való csatlakozás jegyében – már kiválasztották a résztvevőket, azonban a szokásos tavaszi rendelkezési időszakot őszre halasztották. 2020 tavaszán erőforrásaikat a járványhelyzet megoldására fordítják, és banki megoldásaikkal próbálják segíteni azokat a szervezeteket, melyek nehéz helyzetbe kerültek, és/vagy maguk is harcot vívnak a koronavírus okozta károk enyhítésében. Ilyen megoldás például a Segítő Bankkártya program, melynek keretében ügyfeleik bankkártyás vásárlásaikkal támogathatnak fontos ügyeket felkaroló szervezeteket, úgy hogy az nekik nem kerül pénzbe. A válaszható támogatottak között megtalálhatóak szociális, egészségügyi és oktatási területeken tevékenykedő szervezetek is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?