A MOL az autóbuszos közösségi közlekedés piacára lép

A MOL szerepet vállal az autóbuszos közösségi közlekedésben: megvásárolták a budapesti székhelyű és debreceni telephelyű ITK Holding Zrt. többségi részesedését, hogy a jövőben vegyesvállalatként együttműködve vállaljanak szerepet ebben az új piaci szerepkörben.

A MOL 2030-as stratégiájának egyik alappillére a mobilitási szolgáltatások fejlesztése. Ennek egyik lépése volt 2018-ban a fővárosi közösségi autó, a MOL Limo bevezetése, illetve a MOL Fleet Solutions Kft. létrehozása. Ennek az útnak a része az ITK Holding többségi részesedésének megvásárlása is.

„2030-as stratégiánkban megfogalmaztuk, hogy a jövőben nagy fókuszt helyezünk a mobilitási és közösségi szolgáltatásokra. Célunk, hogy kiváló minőségű és komplex szolgáltatásainkkal gyors és kényelmes megoldásokat nyújtsunk az úton lévőknek, és ezzel hozzájáruljunk hazánk és a régió fejlődéséhez, városaink modernizálásához. Ennek egyik első lépése volt a MOL Limo, és most belépünk a közösségi buszközlekedés piacára is, hiszen a közösségi közlekedés központi szerepet tölt be és fog betölteni a jövőben is a mobilitási szolgáltatások között, ezért a mobilitási stratégiánknak is koncentrálnia kell erre a szegmensre is.” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?