A NaturAqua bemutatja Magyarország első, részben növényből készült ásványvizes PlantBottle palackját

A NaturAqua természetes ásványvíz ezentúl a jövő élelmiszercsomagolási technológiáját, a PlantBottle Technológiát™ alkalmazza. Ez a környezetbarát innováció lehetővé teszi, hogy az üdítőital-piacon elsőként részben növényi alapanyagokból készült, teljes egészében újrahasznosítható PET palackot állítsanak elő. A PlantBottle™ csomagolás akár 25%-ban növényi alapanyagból készül, ezzel kisebb ökológiai lábnyomot hagyva maga után.

A PlantBottle™ ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos PET palack, de részben fenntartható forrásból, azaz növényi alapanyag felhasználásával készül, csökkentve a bolygónkra és annak veszélyben lévő tartalékaira gyakorolt ökológiai lábnyomot.

A világ közel 40 országában, 2009-es bevezetése óta több mint 35 milliárd PlantBottle™ palack került forgalomba. A 100%-ban újrahasznosítható PlantBottle™ csomagolás révén mérséklődött a fosszilis energiahordozóktól való függés és növekedett a megújuló anyagok felhasználása. Becslések alapján a PlantBottle™ technológia a bevezetése óta évente több mint 315 000 tonna szén-dioxid-kibocsátástól kímélte meg a környezetünket.

„Nagyon örülök, hogy hazánkban elsőként mi használhatjuk ezt az innovatív technológiát, a PlantBottle™-t. Hosszú távú és komoly munka szükséges ahhoz, hogy egyre kisebb és kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után. Ez a csomagolási újdonság lehetővé teszi, hogy vállalatunk gyártóként, fogyasztóink pedig a NaturAqua választásával tegyenek a környezetükért” – mondta el Vass Ágnes, a NaturAqua márkamenedzsere.

A PlantBottle Technológia™ a Coca-Cola Vállalat innovációja, amely licencét számos vállalat megvásárolta. Például a Ford 2013 Fusion Energi hibrid szedánjában a belső kárpitozásban, a Heinz ketchup-csomagolásban használta, de a NIKE és a Procter&Gamble is a PlantBottle Technológia™ együttműködő partnere.

A NaturAqua 500 ml-es szénsavmentes, szén-dioxiddal enyhén dúsított és szénsavas változatai 2015 májusától az akár 25%-ban növényi eredetű PlantBottle™-ben érhetők el. Ráadásul az 500ml-es szénsavmentes NaturAqua természetes ásványvíz könnyített, Twist technológiával kiegészített csomagolásban kapható, segítve a már üres PET palack egyszerű és gyors összenyomását az újrahasznosítás érdekében. Egyvalami azonban természetesen nem változik. A NaturAqua kedvelői a megújult palackokban továbbra is a jól megszokott, semleges ízű, nátriumszegény ásványvizet találják majd.

Forrás: www.trademagazin.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?