Az ALD Automotive sikeresen lezárta a LeasePlan felvásárlását és bejelenti a magyarországi vezetőségben történt változásokat

Az ALD Automotive sikeresen lezárta a világ egyik vezető flottakezelőjének és mobilitási szolgáltatójának, a LeasePlan 100%-ának felvásárlását, amely a TDR Capital konzorcium részét képezte eddig.

Ez a rendhagyó fúzió egy ugrásszerű előrelépés, mellyel az egyesült vállalat a világszerte 3.3 milliós flottájának üzemeltetése által a fenntartható mobilitás globális vezetőjévé válik. A két cég egyesített ereje lehetővé teszi, hogy kijelölje a zéró kibocsátáshoz és a digitális átálláshoz vezető utat és tovább formálja az iparági trendeket. Az új szervezet bővíteni fogja érdekeltségeit és tovább építkezik jelenlegi erősségeire, a stabil növekedés érdekében.
A felvásárlás hivatalos lezárásával az ALD Automotive és a LeasePlan Magyarországon is elindítja az egy vállalat létrehozását célzó integrációs folyamatot, a vonatkozó szabályozásoknak megfelelően.
A stratégiai fejlesztések magyarországi kivitelezésével és az újonnan létrejövő vállalat vezérigazgatói feladataival Tim Albertsen, az ALD Automotive | LeasePlan vezérigazgatója Pesti Tímeát, a LeasePlan Hungária Zrt. korábbi vezérigazgatóját bízta meg. Olena Tymofiyiva, az ALD Automotive Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója Norvégiában folytatja tevékenységét az új szervezet norvég leányvállalatának vezérigazgató helyetteseként. A bejelentett személyi változások azonnali hatállyal érvényesnek tekintendők.
Az ALD Automotive és a LeasePlan kiemelkedő tehetségeinek köréből Pesti Tímea bizonyult a legalkalmasabbnak az új szervezet magyarországi irányítására, akinek feladata a közös vállalat integrációs tervének, valamint a következő hónapok, évek növekedését célzó stratégiai fejlesztések megvalósítása.