Az Allianz Csoport megerősíti kötelezettségvállalását a nettó zéró klímastratégia mellett

Az Allianz a világ vezető biztosítási és vagyonkezelői márkájaként nem csupán pénzügyi biztonságot szeretne nyújtani, azon dolgozik, hogy megtalálja a fenntartható jövőhöz vezető utat.

Az Allianz Csoport közleménye szerint felgyorsítja klímastratégiájának végrehajtását, ezért alaptevékenységét és működését illetően új, ambiciózus kötelezettségvállalásokat jelentett be. A vállalat az eredetileg tervezett 2050-es dátum helyett már 2030-ra nettó zéróra csökkenti az Allianz Csoport több mint 70 piacon működő telephelyeiről és tevékenységeiből származó üvegházhatású gázok kibocsátását. Az Allianz Csoport 2023. január 1-től nem finanszíroz és nem biztosít kőolajjal és egyes, földgázzal kapcsolatos tevékenységeket, az Északi- és a Déli-sarkvidéket érintő kőolajjal és földgázzal összefüggő tevékenységeket, illetve extranehéz kőolajjal kapcsolatos és ultramélytengeri tevékenységeket.

Allianz Climate Chronicles

Májusban kezdetét vette az Allianz Hungária és a Climate Chronicles együttműködése. A háromtagú, fiatal filmes csapat az Allianz Hungáriával karöltve kisfilmek formájában hívja fel a figyelmet a klímaváltozás kézzelfogható hatásaira Magyarországon. Az együttműködésnek köszönhetően érintett embereken, szakértői interjúkon, illetve személyes tapasztalatokon keresztül ismerhetjük meg a klímaválság által okozott problémákat és a lehetséges megoldásokat.

 

 

Kerékpárral a munkahelyre!

Az Allianz Hungária minden törekvést támogat, amivel csökkenthető a karbonlábnyomunk, erre a rendszeres biciklizés autóvezetés helyett kiváló módszer. A kollégák és környezetünk egészsége egyaránt fontos, ezért a vállalat a szezon kezdetével ingyenes szervizt biztosított a kerékpáros munkavállalók számára.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?