Az építőiparban erősít a BCSDH –új tagvállalatunk a Masterplast

Az 1997-ben alapított Masterplast a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építő-hőszigetelő anyag és egészségipari gyártó vállalata. Jelentős beszállító partnere az európai építőanyag kereskedelmi vállalkozásoknak, innovatív fejlesztő a moduláris építészeti szegmensben. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető szigetelő és szárazépítészeti rendszerelemek piacán. 2020-ban a vállalat belépett az egészségiparba is, kezdetben alapanyag értékesítéssel, majd saját gyártott védőruhakészítéssel. Tíz országban van jelen leányvállalataival, melyet Magyarországról irányított exporttevékenységgel egészít ki.

A Masterplast Csoport a szigetelőanyag piac jelentős szereplőjeként hozzájárul az épületállomány – mind az új építésű, mind a meglévő, megújuló épületek, létesítmények vonatkozásában – energiahatékonysági megújulásához, az energiafogyasztás mérsékléséhez.

A vállalat kiemelt célja, hogy 2025 végéig az általuk felhasznált villamosenergia legalább 10%-a megújuló forrásból származzon.

A vállalat Hungarocell Zöld Programja 2022-ben elnyerte a BCSDH Fenntartható jövőért díjat üzleti megoldás – körforgásos gazdaság kategóriában. A program a körforgásos gazdaság szempontjából rendkívül fontos lépés, hogy ez a kiemelt koncepcionális megközelítés az építőiparban is megjelent. A vállalat a felhasználás során keletkező szigetelőanyag-hulladék visszagyűjtéséből és újrahasznosításával állít elő könnyűbeton hőszigetelő adalékanyagot.

A BCSDH tagjaként a vállalat a fenntarthatóság szemléletét stratégiai versenyelőnyt jelentő területté kívánja fejleszteni. Emellett fenntarthatósági projektek indítása, tudás- és tapasztalatgyűjtés, valamint a szemléletformálás terén szeretne fejlődni.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?