Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj nyertese 2024-ben – a Generali Biztosító

2024-ben a Generali Biztosító nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat.

A Generali Biztosító olyan transzformációt hajtott végre az elmúlt időszakban, melynek eredményeként a vállalatirányítás szerves részévé vált a fenntarthatóság: a vállalat fenntarthatósági stratégiai céljait szervezeti és működési változásokkal, a befektetési döntéshozatal átalakításával, a legfontosabb fenntarthatósági KPI-ok vezetői ösztönzésbe való beépítésével támogatja. A Generali a saját operáció zöldítésén túl fenntarthatóságot szolgáló biztosítási termékek fejlesztését és piacra vitelét is megvalósította, ezáltal a teljes ESG integráció útjára lépett.

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj hazai szervezetek környezeti fenntarthatósági törekvéseinek üzleti irányítási megoldásait ismeri el. Olyan szervezetek kapják, amelyek a fenntarthatóság irányába tett törekvéseikkel hozzájárulnak környezetünk megóvásához. A nyertes jogot szerez arra, hogy egy éven át használja az IFUA Horváth Zöld Kerék díj logót. Emellett nyereménye egy élő fa, amelyet a nyertes és az IFUA Horváth képviselői együtt ültetnek el a Pázmány Péter sétányon.

Az IFUA Horváth hisz abban, hogy a fenntarthatóság nemcsak egy jelentési kötelezettség teljesítése. Ezért segíti ügyfeleit abban, hogy a termékeikbe és a működésükbe is beépítsék a fenntartható megoldásokat.

A díjat a 36. Budapesti Menedzsment és Controlling Fórumon adták át 2024. május 30-án.