Az ING és a Unicef globális kampánya a koronavírus hatásainak ellensúlyozására

Az ING már a járvány kezdetén sok munkát végzett a koronavírus elleni küzdelemben, adományoztunk a Budapest Bike Maffia részére, akik hajléktalan embereknek nyújtanak segítséget és a Szt. Miklós Gyermekotthonnak a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara szervezésében. A BBM megsegítésére beadott pályázatunkat az ING Amsterdam-ban elfogadta és 6,000,- EUR támogatást nyújt számukra.

A koronavírus azonban az egész világon terjed tovább. A fejlett egészségügyi rendszerekkel rendelkező országokban tapasztalt erős nyomás azt mutatja, hogy a vírus katasztrofális hatást gyakorolhat a gyenge egészségügyi és higiéniai erőforrásokkal rendelkező országokban. A globális közösségnek támogatásra van szüksége ahhoz, hogy elérje a legsebezhetőbb embereket, bárhol is legyenek, hogy megállítsuk a vírus terjedését és segítsünk azoknak, akiket ez érint.

A szegénységben élő gyermekek és családjaik a legsebezhetőbbek közé tartoznak, mivel kevesebb lehetőségük van, hogy hozzáférjenek orvosi és egészségügyi szolgáltatásokhoz. A legtöbb országban bezártak az iskolákat, ami azt jelenti, hogy 1,5 milliárd diák tanul otthonról, és ezáltal hiányoznak az iskolák által nyújtott támogatási szolgáltatások, mint például az ebédek. Még az iskolák újbóli megnyitása után is 900 millió gyermek van világszerte, akik nem tudják megmosni a kezüket szappannal az iskolában, így növekszik az olyan betegségeknek való kitettségük kockázata, mint a koronavírus.

Az ING segíteni akar. Tekintettel az UNICEF-fel folytatott 15 éves partnerkapcsolatunkra újra összefogtunk, hogy adományokat gyűjtsünk a koronavírus által érintett 136 országban élő gyermekek és kiszolgáltatott csoportok támogatására. Ez magában foglalja a kézmosás, a higiénia és a távolságtartás népszerűsítését a vírus terjedésének lassítása érdekében; kritikus orvosi és higiéniai ellátás biztosítása; valamint az egészségügyi, oktatási és szociális szolgáltatások folyamatosságának biztosítása a gyermekek és gondozóik számára. Az ING 1 millió euró összegig minden adományt megdupláz.

Mit is jelent ez az Önök számára? Azt, hogy amennyiben segíteni szeretnének, akkor azt könnyen megtehessék. Ha még nem adományoztak korábban, akkor érdemes megfontolniuk az adományozást. Ha már adományoztak, ismét megfontolhatják az UNICEF-nek történő adományozást, ezzel támogatva a világ legsebezhetőbb csoportjait. A kampány nagykövetévé válhatnak és adományozás céljából összegyűjthetik szakmai és személyes kapcsolataikat is. Az ING minden adományt megdupláz.

Az adomány oldal elérhető itt.

Együtt változtathatunk és segíthetünk a világ legsebezhetőbb csoportjainak a koronavírus elleni küzdelemben. Ezt a felhívást megküldtük dolgozóinknak, ügyfeleinknek és partnereinknek is.

Üdvözlettel,

Bodor Tibor

Vezérigazgató

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?