Az InoBat és a MOL-csoport közös szándéknyilatkozatot írt alá hidrogéntechnológiai projektek kidolgozására

Az InoBat (az IPM, az A.EN. és az MSM csoport támogatásával) és a MOL-csoport közös szándéknyilatkozatot írt alá a hidrogén üzemanyagcellás projektek közép-kelet-európai fejlesztéséhez kapcsolódóan.

 

Az InoBat akcelerátor cég a legmodernebb technológiákkal köti össze a közép-európai régió vezető ipari vállalatcsoportjait. Ezzel összefüggésben a vállalat a közelmúltban bejelentette, szlovákiai központtal akkumulátor fejlesztési központot hoz létre.

A központban bemutató- és gyártósorokat létesítenek, amelyeket elektromobilitási (elektromos járművek, hibrid járművek), energiatárolási (háztartási és közművi léptékű tárolórendszerek), valamint alternatív üzemanyagokkal (hidrogén) kapcsolatos fejlesztésekhez használnak majd.

A MOL-csoport Kelet-Közép Európa vezető integrált olaj- és gázipari vállalata. A vállalatcsoport több mint 30 országban van jelen, ezáltal kulcsfontosságú szereplő a globális energiai piacon. Kutatási és kitermelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett 80 éves tapasztalatra épül.

A MOL-csoport és az InoBat együttműködése számos hidrogéntechnológiai projekt fejlesztésére ad lehetőséget a régióban, különösen a hidrogénbeszerzés és -ellátás, a hidrogénben gazdag folyékony üzemanyagok kifejlesztése és tesztelése, valamint az üzemanyag-forgalmazás és értékesítése területén. Mindezek mellett lehetőség nyílik egy új, üzemanyag-újrahasznosítással is foglalkozó termelőüzem létrehozására is.

Marian Bocek, az Inobat társalapítója és ügyvezetője az együttműködési tervekkel kapcsolatban így nyilatkozott: „A most aláírt közös szándéknyilatkozat nagy előrelépés jelent az InoBat számára. A MOL több évtizedes iparági tapasztalatának segítségével felgyorsíthatjuk a hidrogén üzemanyagcellás technológiák használatát az európai ökoszisztémában, és létrehozhatunk egy integrált európai alternatív üzemanyag és e-mobilitási értékláncot. Bízunk abban, hogy a MOL-lal közösen új piacokat aknázhatunk ki, a meglévőkön pedig gyökeres átalakulást érhetünk el, nemcsak Európában, hanem világszerte.”

Világi Oszkár, a MOL csoport Innovációs ügyvezető igazgatója elmondta: „A MOL 2030 stratégiánkkal összhangban olyan innovatív, közép-kelet-európai projekteket szeretnénk támogatni, melyek tükrözik a közlekedésben és mobilitásban várható forradalmi változásokat. A térségben közel 2000 töltőállomást üzemeltető vállalatként mind hagyományos, mind alternatív üzemanyagokkal szeretnénk kiszolgálni ügyfeleinket. Az InoBat-tal létrejött együttműködés révén újabb mérföldkőhöz érkeztünk.”

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?