Az MVM Csoport jótékony akcióval támogatta a Szemem Fénye Alapítványt

Idén is az MVM Csoport munkatársainak részvételével zajlott az országos Öltözz Pirosba! szolidaritási akció, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány immáron negyedik alkalommal hirdetett meg. Az akcióban résztvevő munkatársak egy piros ruhadarab vagy kiegészítő viselésével fejezték szolidaritásukat a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik iránt, továbbá legalább 200 Ft-tal támogatták a szervezet küldetését, egyben Magyarország első gyermek-hospice házának fenntartását.

Tavaly az MVM Zrt. és az MVM OVIT Zrt. csatlakozott a Szemem Fénye Alapítvány kezdeményezéséhez, idén azonban a nemzeti energetikai társaságcsoport szinte minden vállalata részt vett a nemes akcióban. Több, mint 750 munkavállaló fejezte ki együttérzését azzal, hogy piros ruhát, vagy kiegészítőt viselt. A pécsi Dóri Ház működésének támogatására 828 ezer forintot gyűjtöttek az MVM Csoport önzetlen munkatársai, amellyel biztosítják a Szemem Fénye Alapítvány további működését.

Az MVM Csoport, mint a legnagyobb nemzeti energetikai társaságcsoport felelős és jól átgondolt üzleti magatartást tanúsítva, elkötelezett abban, hogy gazdasági súlyának megfelelően támogassa az elesetteket, a kiszolgáltatott helyzetben lévőket és a természeti katasztrófák áldozatait. Társadalmi felelősségvállalásra irányuló tevékenysége egységes identitásként a vállalatvezetés és a munkavállalók közös értékrendjéből táplálkozó cégcsoporti magatartásként jelenik meg, amelyet jól példáz az immár hagyományos dolgozói összefogás.

A Dóri Ház munkatársai segítenek a kórházból kikerülő gyermekek ellátásában, és támogatást biztosítanak a családok otthonában is. Nem engedik el azoknak a gyermekeknek a kezét sem, akiknek életéből már kevés van hátra. Könnyebbé teszik a gyermek és a család utolsó közös napjait, és védett körülményeket biztosítva, szakemberek bevonásával segítik a családot az elbúcsúzásban, a gyász időszakában és életük további éveiben is.

A pécsi hospice ház szolgáltatásait ingyenesen vehetik igénybe az érintettek, fenntartását a Szemem Fénye Alapítvány nagyrészt adományokból fedezi. A szervezet 2011 novemberében tartotta első Öltözz pirosba! kampányát. Egyetlen napon több mint 170 közösség, több mint ezer ember öltözött pirosba és támogatta a Szemem Fénye Alapítvány gyermek-hospice házainak működését.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?