Az Y- és Z-generáció forradalmi változásokat hoz a munkáltatók és munkavállalók közötti erőviszonyokban Randstad Workmonitor 2022 H1

A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatása szerint a munkavállalók és a munkaadók közötti dinamika megváltozott, a munkavállalók pedig egyre tudatosabbak – különösen a 35 év alattiak. A Randstad Workmonitor kutatásából kiderül, hogy az Y- és a Z-generáció (azaz a 25-34 és a 18-24 évesek) forradalmi változásokat hoz a munkáltatók és a munkavállalók közti erőviszonyokban.


A kutatás eredményei alapján a fiatalabb nemzedékeknek kiemelten fontos, hogy személyes meggyőződéseik harmóniában álljanak munkáltatójuk filozófiájával. Mind az Y-, mind a Z-generáció közel fele azt mondja, nem fogadna el egy állásajánlatot, ha az nem lenne összhangban társadalmi és környezetvédelmi ügyekben vallott értékrendjükkel.

Ismerje meg a kutatás további eredményeit és töltse le a magyar adatokat is tartalmazó angol nyelvű riportot díjmentesen az alábbi linken:

https://www.randstad.hu/workforce-insights/munkaeropiac/az-y-es-z-generacio-forradalmi-valtozasokat-hoz-a-munkaltatok-es-munkavallalok-kozotti-eroviszonyokban/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?