Biztonság a mindennapokban – bemutatkozik a Generali a Biztonságért Alapítvány

A Generali a Biztonságért Alapítvány legfontosabb értéknek a gyermekek jövőjét, a biztonságot és az egészséget tartja. Idén három területen járul hozzá, hogy egy ország életminősége javuljon:

  • Mosolyvadász programjával igyekszik jobbá tenni a szülőktől külön élő, gyermekotthonban nevelkedő fiatalok gyerekkorát;
  • szívügye a baleset-megelőzés és a biztonságos közlekedés előmozdítása;
  • kiemelten figyel a betegségek megelőzésre és az egészséges életmódra.

Több ezer mosolygó gyerek, 16 biztonságos útszakasz a legveszélyesebb utakon, kátyúfigyelő bringásoknak, 10 ezer egészségügyi szűrés országszerte. Ez a Generali idei célkitűzése.

Mosolyvadász a gyerekekért – fókuszban a szex és a drog

A Generali Mosolyvadász Program három éve indult, célja, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekek segítséget kapjanak tehetségük és képességeik kibontakozásához, támogassa társadalmi beilleszkedésüket. A programban csaknem 2000 gyermek vesz részt. A gyermekotthonban nevelkedő fiatalok körében a korai szexualitás, a nem tervezett terhesség, a különböző függőségek, droghasználat problémája erősebben jelentkezik, ezért idén elsősorban a prevenciós foglalkozásokra helyezik a hangsúlyt.

Az Alapítvány 12 gyermekotthonban szex és drog témakörben tart a SOTE önkéntes hallgatóinak bevonásával előadásokat. A felnőttek elől zárt foglalkozásokon a gyerekek őszintén beszélhetnek szexualitásról, védekezésről és drogokról. A záró foglalkozásokba kapcsolódik be a népszerű énekes, Molnár Ferenc Caramel, aki példaképnek számít a hátrányos helyzetű fiatalok körében, hiszen maga is nehéz körülmények között nőtt fel, de sikerült kitörnie.

Biztonság az utakon

Az Alapítvány másik szívügye a balesetmegelőzés és a biztonságos közlekedés előmozdítása. Évente 7-800 ezren halnak meg az utakon, több ezren sérülnek meg elkerülhető balesetek következtében. Kapcsolódó programjaival ezeket a tragikus haláleseteket szeretné megelőzni az Alapítvány. Év végére országszerte 16 biztonságos Living Road útszakasz épül a legveszélyesebb utakon az Alapítvány támogatásával. Kátyúvadász program keretében idéntől már nemcsak az autósok, de a biciklisek is lejelenthetik a kátyúkat és figyelemmel kísérhetik az utak minőségét.

Biztonság a mindennapokban

Kiemelten figyel a betegségek megelőzésre és az egészséges életmód előmozdítására is. Programjai az óvodáskortól kezdve egy életen át őrzik mindannyiunk egészségét. Az Alapítvány két éve végez szűréseket az ország különböző pontjain. A tavalyi szűréseken közel 3000 embert vizsgáltak meg, közülük minden második túlsúllyal küzdött, tízből négy páciensnek magas volt a vércukra, ötödüknél diagnosztizáltak magas vérnyomást, 10 %-ánál magas koleszterinszintet. Idén 10 ezer ingyenes szűrővizsgálatot tervez országszerte.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?