Díjazták a Henkel-nagykövetek munkáját

Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazták a Henkel programját, amelynek keretében a vállalat önkéntesei közel 1900 általános diáknak tartottak játékos fenntarthatósági oktatást. A henkeles munkatársak – fenntarthatósági nagykövetek – interaktív tanóra keretében tanítják meg a diákoknak, hogyan lehet környezettudatosan élni, spórolni a vízzel és az árammal. A kezdeményezés célja, környezettudatos szokásokra nevelni már fiatal kortól a gyerekeket. 

Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazta a legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseket, termékeket, szolgáltatásokat és projekteket a CSR Hungary, szakmai fórum. A díjátadón a Henkel Fenntarthatóság Nagykövetei programját Junior kategóriában választották a legjobbnak. A kezdeményezés különlegessége, hogy a fenntarthatóság komplex témakörét a gyerekek nyelvén dolgozza fel, az önkéntesek a kisiskolásoknak érthető és érdekes órákat tartanak.

A program keretében a vállalat önkéntes munkatársai egy tanfolyam elvégezése után válnak fenntarthatósági nagykövetekké. Az önkéntesek fővárosi és vidéki általános iskolákba látogatnak el, ahol játékos, interaktív tanóra keretében mutatják meg a gyerekeknek, hogyan tudnak a hétköznapokban is környezettudatosan élni.

A CSR Hungary Fabian Agnes

„Nagyon nagy öröm számunkra ez a díj, hiszen egy különleges programról van szó. Önkéntes munkatársaink tartanak játékos fenntarthatósági tanórákat kisdiákoknak. Hiszünk abban, hogy, ha a fiatal generációt szólítjuk meg, és őket tanítjuk meg a környezettudatos gondolkodás fontosságára, akkor ennek a generációnak felnőve természetes lesz a környezetvédelem. Ezt a tudást pedig ők is továbbadják a saját gyerekeiknek” – mondta dr. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezető igazgatója, és önkéntes fenntarthatósági nagykövete.

A henkeles munkatársak 2013 óta tartanak fenntarthatósági oktatásokat, eddig több mint 60 ezer kisdiákhoz jutott el a program világszerte. A magyar vállalat önkéntesei is nagyon aktívak, több mint 70 rendhagyó tanóra keretében közel 1900 gyermek figyelmét hívták fel a zöld gondolkodás fontosságára. A diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel ők maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal. A program eredményei azt mutatják, hogy az iskolákban igény van egy átfogó, gyerekek számára is érthető környezetvédelmi oktatásra.

A Henkel abban bízik, hogy a diákok felnőttként is emlékeznek majd a tanultakra és természetes lesz számukra a zöld gondolkodásmód. A programot 2014-ben az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év vállalati önkéntes programjának” választotta.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?