Díjazták az energiatudatos vállalkozásokat

Különleges, minden vállalkozás számára nyitott szakmai konferenciát rendezett az MVM Partner ZRt. – az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. leányvállalata – a budapesti Öbölház Rendezvényközpontban 2014. május 14-én. Az eseményen az idén tavasszal lezárult „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázat eredményét is kihirdették, valamint előadásokkal és kiállítással segítettek azon cégeknek, amelyek energiatudatosabban szeretnének működni. Az eseményen számos vállalkozó vette igénybe az MVM Partner ZRt. díjmentes energetikai tanácsadását.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedelmi leányvállalata az MVM Partner ZRt. a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló pályázata lezárásaként egyedülálló kiállítást és konferenciát tartott május 14-én.
A társaság egyik küldetése, hogy elterjessze a hazai vállalati és önkormányzati szereplők között az energiatudatosságot. Ezt nem csak gazdasági, versenyképességi szempontok, hanem a jövő generáció iránti felelősségvállalás miatt is kiemelkedően fontos feladatnak tekinti az MVM Partner ZRt., ezért hirdették meg a pályázatot energiatudatos vállalkozások számára.
Az eseményre több mint 300 vállalkozás képviselője regisztrált. A szakmai előadások mellett az érdeklődők díjmentes energetikai tanácsadáson is részt vehettek, illetve hibrid autókat és elektromos rollert is kipróbálhattak.
A pályázat fővédnöke, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, köszöntőbeszédében elmondta: „A magyar kormány 2010 óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a hazai gazdaság versenyképességét fenntartható módon erősítse. Kizárólag kormányzati intézkedésekkel azonban nem érhető el, hogy okos beosztással elejét vegyük a jövő felélésének, szemléletformálásra van szükség.”
Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédében kifejtette: „Vállaltcsoportunk sikerének kulcsa az innovatív megoldások folyamatos keresésében rejlik. Az energiahatékony megoldások alkalmazása ugyanilyen innovativitást, kezdeményezőkészséget és elhatározást kíván a hazai vállalkozóktól. Az MVM Partner ZRt. kezdeményezése segít megtenni az első lépéseket az energiatudatosság felé.”
Az MVM Partner ZRt. „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázatának középvállalati kategóriájában a Centrum Jászapáti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta a szakértőktől a legtöbb pontot. A vállalat a megújuló energiaforrások felhasználása mellett a hulladék hőt is hasznosítja és több felületen hőszigetelést is alkalmazott. Emellett fázisjavító kondenzátorokkal és eszközeik fejlesztésével tettek lépéseket az energiatudatosság irányába.
„A pályázó vállalkozások mindegyike elkötelezett az energiatudatosság mellett, és kiemelt figyelmet fordítanak környezetünk megóvására is. Büszkék vagyunk arra, hogy pályázatunkkal és konferenciánkkal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a magyar vállalkozások energiatudatosabbá váljanak a jövőben.” – mondta el Bally Attila, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója.
Kisvállalati kategóriában az Uniotech Csomagolástechnika Kft. győzött, amely 2011-ben döntött egy költségtakarékos, energetikai szempontból A+ kategóriájú, modern irodaház és csarnok felépítése mellett. Többek között automatikus zsaluzia, napelem, hővédó fóliák és inverteres klímaberendezések üzembe állítása révén tudták érzékelhetően csökkenteni energiaköltségeiket, mindemellett környezettudatos intézkedéseket vezettek be a vállalati kultúrájukban.
A mikrovállalati kategória nyertese a Bicskei Oroszlán Patika Bt. A vállalkozás energiatakarékos fényforrások és mozgásérzékelők, hővisszanyerős központi szellőztető rendszer és hőszigetelés révén jelentősen tudta csökkenteni energiafelhasználását. Emellett napelemes hálózati-visszatáplálásos rendszer és egyéb környezettudatos beruházások kiépítését mutatták be pályázatukban.
A díjakat Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bally Attila, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója és Major György értékesítési vezérigazgató-helyettes adták át a legjobbaknak, míg az eseményt a témában rendezett kerekasztal-beszélgetés zárta.
Az MVM Csoport, mint nemzeti tulajdonú integrált energetikai vállalatcsoport, működése lefedi a hazai energiarendszer szinte teljes vertikumát. A villamosenergia-rendszer irányítás mellett kereskedőcégei révén a fogyasztók teljes spektrumát látja el villamos energiával és földgázzal. Az MVM Csoport számára gazdasági súlya, valamint a regionális és hazai energetikában betöltött megkerülhetetlen szerepe miatt nem csak felelőssége, hanem kötelessége is, hogy a különböző fogyasztói csoportok energiatudatosságát erősítse.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?