Egy különleges védett erdő megmentésében segített az UniCredit

Az UniCredit magyarországi munkatársai újabb kézzelfogható lépést tettek a környezeti fenntarthatóság érdekében: önkéntes faültetési munkával segítetté az Ócsai Tájvédelmi Körzet védett láperdőjének megmentését.

A Magyar Bankszövetség kezdeményezésére 2021-ben létrejött JÓTETT Bank – ZÖLD SZÍV Program keretében az UniCredit Bank is vállalta, hogy minden munkatársa után elültet egy fát 2022-ben. A ZÖLD SZÍV program célja, hogy felhívja a figyelmet az emberi és természeti értékekre, és odafigyeléssel alakítsa a közös, élhető jövőt, mindezt a pénzügyi szektor eszközeivel és együttműködésében.

Az UniCredit a vállalást túlteljesítve, kétezer facsemete elültetésével járult hozzá, hogy az Ócsai Tájvédelmi Körzet védett erdőit még a következő generációk is sokáig csodálhassák. A szakértő partner, az Erdőmentők Alapítvány segítségével kiválasztott ültetési terület egy európai szinten páratlan élőhely. A láperdőben a klímaváltozás miatt egy új károsító gombafaj jelent meg, ami miatt az állomány gerincét alkotó magas kőrisek tömegesen pusztulásnak indultak, és foltokban eltűnt az erdő. A védett terület helyreállítására az egyetlen megoldás, hogy a fertőzésre nem érzékeny, ugyanakkor a területen szintén őshonos más fafajokkal, kocsányos tölggyel, mézgás égerrel és vadkörtével kerül pótlásra a kipusztult faállomány. A 2000 facsemete nagyrészét a szakemberek, míg az utolsó 250 fát több mint húsz unicredites önkéntes ültette a tavaszi vegetációs időszak beköszönte előtt.

A teljes hazai bankszektor által itthon ültetett facsemeték darabszáma meghaladja a 160 ezret, amelyből 120 ezer a ZÖLD SZÍV programhoz kapcsolódóan került a földbe. 22 pénzügyi intézmény szerepvállalásával 17 különböző helyszínen ültettek fákat 2021. november és 2022. április között. Ezek sorába illeszkedik az UniCredit által szervezett mostani faültetés is.

Erdőtelepítés az Ócsai Tájvédelmi Körzetben – 2022.04.08. – UniCredit Bank – YouTube

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?