Elődeink nyomán, utódaink érdekében – Legrand pályázat az V. Greennovációs Nagydíjon

A környezettudatos vállalati működést díjazó V. Greennovációs Nagydíj idei eredményhirdetését április 12-én tartotta a kiíró Publishing Hungary szaklapkiadó.

A Legrand Zrt. Elődeink nyomán, utódaink érdekében címmel hulladékkezelés kategóriában benyújtott pályázatát a bírálók elismerő oklevéllel jutalmazták, melyet Dudás Lajos EHS és infrastruktúra vezető vett át.

A zsűri elnöke Hartay Mihály hulladékgazdálkodási szakértő méltatta a benyújtott pályázatok sokszínűségét és a bemutatott eljárások újszerűségét is. A pályázók a gazdasági élet különböző területeiről küldték be munkáikat, volt közöttük önkormányzat, egészségügyi intézmény, nagyvállalat és mikrovállalkozás egyaránt. Hartay Mihály elmondta, hogy a kiírók bíznak abban, hogy a pályázók munkái jó példát mutatnak a gazdasági élet többi szereplőjének és a pályázatokban leírtakkal is elősegítik az innováció beépülését a magyar vállalkozások életébe.

A Legrand Zrt. pályázatában a vállalati felelősségvállalás részeként bemutatta a sokoldalú környezetvédelmi programját és a hozzá kapcsolódó legjelentősebb eseményeket. Betekintést adott a hulladékkezelési szabályozásaiba, szemétgyűjtési- és parkosító akciókba, valamint részletesen kitért a galvanizálási tevékenység felszámolása utáni helyreállítási projektbe. A VOC szennyezés kétséget kizárólag a 80-as évek nyitott zsírtalanítási technológiájának a következménye, amely ugyan abban az időben megfelelt a környezetvédelmi előírásoknak, azóta azonban jelentős szigorítások történtek. A Legrand Zrt. a következetes és felelős munka részekét több éven áthúzódó projekt keretében végzi a helyreállító munkákat.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?