Energia szakreferens szolgáltatást indít a Cothec

2016. december 21-én hatályba lépett a 393/2016. (XII. 5.) Korm. rendelet, mely módosítja az energiahatékonyságról szóló 122/2015. (V. 26.) Korm. rendeletet, melynek értelmében a gazdálkodó szervezetek Energetikai szakreferens igénybevételére kötelezettek a következők szerint:

Energetikai szakreferens igénybevételére az a gazdálkodó szervezet köteles, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a

  1. a) 400 000 kWh villamos energiát vagy
  2. b) 100 000 m3 földgázt vagy
  3. c) 3 400 GJ hőmennyiséget.

Az Energetikai szakreferens feladatkörét a rendelet részletesen szabályozza, feladatai többek között a következő területekre terjednek ki: szakmai megfigyelőként és tanácsadóként részt vesz a rendszeres energetikai auditálás lefolytatásában, javaslatokat fogalmaz meg energiahatékony üzemeltetési megoldásokkal, energiahatékonysági fejlesztési lehetőségekkel kapcsolatban, kimutatásokat havi- illetve éves jelentéseket készít az energia fogyasztásokról, megvalósított fejlesztések hatásairól, energia beszerzéssel, energiabiztonsággal kapcsolatos teendőket lát el.

A Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. az elmúlt évben az EASZ-01-3/2015 névjegyzéki számon minősített energetikai auditor vállalatként számos nagyvállalat részére készített energetikai auditot, ezzel segítve a nagyvállalatokat a költséghatékony energia felhasználási lehetőségek megtalálásában.

  • céljuk minden esetben az energia hatékonyság növelése műszaki fejlesztésekkel illetve az üzemeltetési körülmények javításával,
  • jelenleg több, mint 200 MW beépített teljesítményű berendezés üzemeltetését végzik,
  • Magyarországon, a megvalósított hatékonysági projekteknek köszönhető, éves szinten ügyfeleik számára elért CO2 kibocsátás csökkentés 15.000 t/év.

Ingyenes tájékoztatással és szolgáltatási ajánlattal az Energetikai szakreferens szolgáltatással kapcsolatban a következő elérhetőségeken lehet érdeklődni:
Tel.: +36 96 335 816
E-mail: 
cothec@cothec.hu

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?