Faültetéssel semlegesítette karbonlábnyomát az ALTEO

Lezárult az ALTEO tavaly év végén indított karbonlábnyom-semlegesítő kezdeményezése, amelynek keretében idén tavasszal a vállalat összesen 28 gyümölcsfát telepített különböző tanintézmények kertjeibe. A faültetések célja az volt, hogy a karácsonyi rendezvény alkalmával kibocsátott szén-dioxid mennyiségét semlegesítse.

 

Az ALTEO tavaly decemberben döntött arról, hogy a karácsonyi évzáró rendezvényének karbonlábnyomát semlegesíti. Ennek módja, hogy annyi fa ültetését kezdeményezte a társaság, amennyi képes elnyelni a kibocsátott szén-dioxid mennyiségét. A kapott adatokat összegezve a rendezvényen a társaság összesen 3,18 tonnás karbonlábnyomot hagyott maga után: ennek jelentős részét – 65 százalékát – az elfogyasztott ételek-italok tették ki, utána következett az utazásból eredő széndioxid-kibocsátás 32 százalékkal. A helyszíni energiahasználat, illetve a kiadványok és a szervezés jóval kisebb mennyiségű szén-dioxid emisszióért felelt, előbbi a teljes karbonlábnyom 2 százalékát, utóbbi pedig mindössze 1 százalékát tette ki.

Az ALTEO 2018-as karácsonyi rendezvényén a GreenDependent Egyesület végezte a szén-dioxid kibocsátás számításait, mely szerint a 3,18 tonnányi kibocsátott szén-dioxid összesen 28 őshonos gyümölcsfa ültetésével semlegesíthető. A fák nagyjából 20 év alatt lesznek képesek elnyelni a rendezvényen kibocsátott szén-dioxid mennyiségét. A faültetésekre az Iskolakertekért Alapítvány közreműködésével 2019 tavaszán került sor, az alábbi tanintézetek kertjeiben: Wesley János Családi Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium – Abaújkér (8 darab fa); Legyesbényei Általános Iskola – Legyesbénye (8 darab fa); Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Onga (8 darab fa), valamint a Forrás Keresztény Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Tard (4 darab fa).

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?