Hírek az energetikai támogatásokról

A VEKOP (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program)  5. prioritásában 32,61 Mrd Ft áll rendelkezésre épületenergetikára és megújuló energiaforrásokra, míg a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) 4. prioritás kerete 67,67 Mrd Ft.

 A GINOP 4. prioritásában pályázható lesz épületenergetika (hőszigetelés, nyílászárók cseréje, fűtésrekonstrukció), épületenergetika megújuló energiaforrással kombinálva valamint villamos energia igény kielégítése:

gw2

Mivel a várható benyújtás csupán pár hónapra van, javasolt az ilyen jellegű beruházást fontolgatóknak, hogy kezdjék el a felmérést, tervezést, engedélyeztetési eljárást, kérjenek be árajánlatokat. Az előkészületekhez vegyenek igénybe energetikai tapasztalattal/referenciákkal már rendelkező céget/szakembereket, hiszen a projektnek meg kell felelnie szigorú műszaki előírásoknak (nem mindegy milyen napelemet, biomassza kazánt szerzek be, a pályázati kiírások több műszaki paramétert is előírnak) illetve adott esetben pénzügyi mutatóknak (fajlagos költség, BMR=belső megtérülési ráta).

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?