Ismét lehet pályázni a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára

A Tesco ismét meghirdette „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, hogy helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson. A felhívásra ezúttal nemcsak civil szervezetek nevezhetnek; az áruházlánc olyan közösségi csoportok, társaságok jelentkezését is várja, akiknek kreatív, közösségépítő ötleteik megvalósításához lenne szükségük anyagi támogatásra.

A Tesco 2016-ban indította el az „Ön választ, mi segítünk” programot azzal a céllal, hogy olyan közösségi programokat támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol az áruházlánc vásárlói és munkatársai élnek. A program első két meghirdetésére összesen 1126 civil szervezet pályázott, és 123-an nyertek el egyenként 400 ezer forintos támogatást. A pályázatok értékelését végző szakértők egybehangzó véleménye szerint a közösségek egyre többet kívánnak tenni saját fejlődésükért, és számtalan értékes és fontos helyi kezdeményezés érdemelne támogatást. A Tesco ezért úgy döntött, hogy 2017-ben másodszor is meghirdeti a pályázatot.

A 2017. május 15-én közzétett pályázati felhívásban a Tesco kibővítette a pályázók körét, hogy még több kreatív ötlet, közösségépítő terv kapjon lehetőséget a bemutatkozásra és szállhasson versenybe a támogatásért. A civil szervezetek mellett így ezúttal olyan közösségi társaságok, csoportok jelentkezését is várja az áruházlánc, amelyek nem bejegyzett szervezetként működnek, de ötleteikkel és munkájukkal értékes közösségépítő tevékenységet végeznek.

Az aktuális pályázati kiírásra jelentkezni 2017. június 30-áig, országosan 62 körzetben lehet. A pályázatokat ismét a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelik majd, és választják ki körzetenként azt a három pályázót, amelyek programja továbbjut a második fordulóba. A továbbjutó programok sorsáról a Tesco vásárlói döntenek majd, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a támogatást. A vásárlók 2017. október 3. és 31. között adhatják majd le szavazataikat a Tesco áruházakban. A nyertes pályázatokat a november 13-ai héten hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ, valamint a 2016-os és a 2017. tavaszi pályázat nyertesei elérhetők a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?