Kettős győzelemmel zárult a BASF Innovation Hub start-up versenye

Az üzemanyagcella katalizátorok előállításában forradalmian új módszer kifejlesztését célzó ReCatalyst és a növényi alapú alternatív tengeri ételek 3D nyomtatását fejlesztő Revo Foods start-up vállalkozások nyerték a BASF Innovation Hub versenysorozatát.

  • A BASF Innovation Hub célkeresztjében azok a megoldások állnak, melyek közvetlenül vagy közvetve hozzá tudnak járulni a Zöld Megállapodás alappilléreihez (tiszta energia, fenntartható mezőgazdaság és körforgásos gazdaság)
  • A versenyen Közép- és Dél-Európa 11 országából vettek részt start-up vállalkozások és innovátorok

A fenntartható fejlődéshez hozzájáruló, 80-nál is több feltaláló és start-up nyújtotta be jelentkezését a BASF Innovation Hub versenyére. A 6 országcsoportban megrendezésre kerülő online döntők nyertesei részesültek a lehetőségben, hogy bemutassák ötleteiket a régió fináléjában.

A régiós döntő zsűritagjai Markus Solibieda – a BASF Venture Capital ügyvezetője, Katja Scharpwinkel – a BASF Európa, Közel-Kelet, Afrika régiójának elnöke, Thomas Narbeshuber – Dél-Közép-Európai régió alelnöke és Marco Mensink – az Európai Vegyipari Tanács (CEFIC) főigazgatója voltak.

A régiós döntőben szereplő projektek magas színvonalát jól mutatja, hogy a zsűri döntése alapján a verseny kettős győzelemmel zárult.

A két nyertes megoldás forradalmian új utakat nyit meg: a szlovén ReCatalyst az üzemanyagcella katalizátorok előállításában dolgozott ki egy új megoldást, mely jelentősen csökkenti a felhasznált platina mennyiségét, míg atz osztrák Revo Foods egy olyan 3D élelmiszer nyomtatási megoldással állt elő, amivel a tengeri ételek ízét, textúráját és tápanyag-profilját tudja növényi alapon előállítani. A legjobb ötlet címét elnyerő két start-up vállalkozás egyenként 7.500 euró pénzjutalomban részesült.

A döntő az alábbi linken felvételről megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=awSviVjRD2E

A BASF-ről

A BASF-ben kémiát alkotunk a fenntartható jövőért. A gazdasági sikert környezetvédelemmel és társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A BASF Csoport csaknem 110 ezer munkatársa azért dolgozik, hogy ügyfeleink világszerte, szinte minden országban és iparágban sikeresen működhessenek. Portfóliónk hat szegmensbe sorolható: Chemicals (Vegyi anyagok), Materials (Anyagok), Industrial Solutions (Ipari megoldások), Surface Technologies (Felületi technológiák), Nutrition & Care (Élelmezés és gondozás) és Agricultural Solutions (Mezőgazdasági megoldások). A BASF 2020. évi árbevétele hozzávetőlegesen 59 milliárd €-t ért el. A BASF részvényeket a frankfurti értéktőzsdén (BAS) és az Amerikai Egyesült Államokban (BASFY) jegyzik. További információk a honlapunkon találh

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?