A K&H Csoport első hazai pénzintézetként megszerezte az ISO 14001 és az ISO 50001 minősítést

A K&H Csoport 2016 év végén sikeresen tanúsíttatta tavaly kiépített integrált környezet-, és energiairányítási rendszerét, ezzel az első olyan hazai pénzintézet, amely auditált és tanúsított ISO 14001 és ISO 50001 rendszereket működtet.

A K&H Csoport pénzügyi tevékenységén túl nagy hangsúlyt fektet társadalmi szerepvállalására és arra, hogy fenntartható működése során hatékonyabbá tegye energiafelhasználását, és csökkentse ökológiai lábnyomát. A 2011-ben átadott székháza az első olyan Közép-európai irodaház, mely elnyerte a LEED Gold környezetvédelmi minősítést a teljes ingatlan beruházás vonatkozásában. Emellett számos úgynevezett zöld fiókot működtet, melyeknek nincs széndioxid kibocsátása. A székházban alkalmazott legmodernebb környezetbarát technológiai megoldásoknak köszönhetően a K&H Csoport 2010 és 2015 között 17%-kal csökkentette az egy főre jutó széndioxid kibocsátását. E mellett a csoport ivóvíz felhasználása 3 %-kal, papír felhasználása 9 %-kal, éves energia felhasználása 8 %-kal csökkent, és 3 %-kal kevesebb hulladék mennyiség került szemétégetőbe 2015-höz képest.

„Ezt a csökkentési ütemet az ISO 14001 és ISO 50001 rendszerek működtetésével továbbra is fenn kívánjuk tartani, így a célkitűzésünk az, hogy a 2015 és 2020 közötti öt éves időszakban további 20 %-kal csökkentsük a bankcsoport közvetlen és közvetett üvegházhatású gáz kibocsájtását.”- mondta el Seres Márton, a K&H Ingatlangazdálkodási-, Logisztikai-, és Bankbiztonsági igazgatója.

ISO 14001: Környezetirányítási rendszer (Environmental Management System), szigorú szabályokat és eljárásokat határoz meg a vállalat környezetbarát működése érdekében.

ISO 50001: Energiairányítási rendszer (Energy Management System), a vállalat energia hatékony működését biztosító nemzetközi szabvány.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?