Közel félmilliárd forintból vehetik ki részüket a helyi szervezetek a Tesco programjában

13. alkalommal írta ki a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját. A jelenlegi fordulóban közel 350 helyi közösség pályázott összesen 42 millió forint támogatásért. Az elmúlt években a vállalat közel 450 millió forint támogatást nyújtott 1742 helyi szervezetnek 323 magyarországi településen. Ezzel idén közel 500 millió forintra nőtt a program támogatási összértéke, melyből a 13. fordulóban további mintegy 180 szervezet részesülhet. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázatokat a Tesco ezúttal is különdíjjal jutalmazza.

A Tesco pályázatára olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, akár társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezhetnek, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. A program különlegessége abban rejlik, hogy az aktuális fordulóban rendelkezésre álló pénzügyi keret elosztását a Tesco a helyben élő vásárlókra bízza, ők tudják ugyanis a leginkább megítélni, hogy az előzsűrizett kezdeményezések közül melyiket tartják a támogatásra legérdemesebbnek. Szavazataik alapján a körzetben első helyezett 400 ezer, a második legtöbb voksot gyűjtő 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintos támogatásban részesül.

12 forduló alatt a Tesco vásárlói több mint 27,6 millió zsetonnal szavaztak a lakóhelyük közelében élő közösségek támogatásáról a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában. Ezek össztömege pont annyit nyomna a mérlegen, mint egy felnőtt szürke bálna. A voksokkal a döntésben részt vevők 323 magyarországi település 1742 pályázati projektjének kivitelezéséhez járultak hozzá, melyekhez az áruházlánc biztosított közel 450 millió forintos forrást.

Az aktuális fordulóban közel 350 szervezet nyújtott be jelentkezést, melyeket ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálnak el, valamint ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően, 2023. július 10. és augusztus 6. között a Tesco vásárlói voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés mennyi támogatást kapjon.

A korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet megtekinteni.