Legújabb tagunk a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.

Legújabb tagunk az 1995-ben megalakult Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. A társaság elsőszámú vezetője Pártos Zsolt, 2019. évi árbevétele közel 68 millió forint volt, 1724 foglalkoztatott mellett. Az Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. fő tevékenysége az iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem.

Környezeti felelősségvállalásuk a környezetbarát Greenstic termékek forgalmazása, elsőként a piaci szektorban. A Greenstic és a Praktiker Kft. együttműködésének köszönhetően olyan környezetbarát alternatívák kerültek piacra, amelyek a Biológiailag Lebontható Termékek Intézete (BPI) és az USA Komposztáló Tanácsa, az American Testing and Materials Society (ASTM) előírásait használja a termékek komposztálásának igazolására. A Praktiker Kft.  elsősorban a társadalmi fenntarthatóságot tekinti bázisértéknek: a CSR stratégiája arra épül, hogy felelős munkáltatóként, fenntartható munkahelyet működtessen, ezért első körben a saját munkavállalóiért, másodsorban az ő családjaikért tartoznak felelősséggel. 3 éve tudatos programot indítottak a megváltozott munkaképességű munkavállalók minél nagyobb számú integrációjáért és ennek jövőfókuszaként az SNI gyerekek és családjaik támogatását tűzték ki a CSR zászlóra. Az ökológiai fenntarthatóság pedig az idei évtől került az üzleti stratégiájukat fókuszába.Vállalati gondolkodásukat mindig is a sokszínűségük és a vállalat hosszú távú fenntarthatósága vezérli. 2019-ben aláírták az Európai Sokszínűségi Chartát, és azóta az évente megrendezésre kerülő „Sokszínűségi Hét/Hónap” aktív szereplői.

Tagságuk célja hogy fenntarthatósági tevékenységük további lépéseihez egy olyan professzionális szakmai közeg, ahol jó gyakorlatok bemutatásával, partnerségekkel fejlődni tudnak.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?