Legújabb tagunk az UniCredit Bank Hungary Zrt.

Legújabb tagunk a 1990-ben megalakult UniCredit Bank Zrt. A társaság elsőszámú vezetője Tóth Balázs, 2019. évi árbevétele közel 25 milliárd forint volt, 1740 foglalkoztatott mellett. Az UniCredit Bank Zrt. a magyar bankszektor meghatározó szereplője, a magán- és vállalati hitelektől és a faktorálástól az európai uniós támogatásokkal megvalósuló nagy fejlesztési projektekig; a számlavezetéstől, bankbetétektől a vagyonkezelésen át a befektetési banki szolgáltatásokig széleskörű kínálattal szolgálja ki ügyfeleit.

Környezeti felelősségvállalásuk a 2019 negyedik negyedévében bejelentett új ESG-célok keretein belül valósul meg; a saját működésre vonatkozó vállalások mellett az UniCredit partnerséget alakít ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállás terén is. A Párizsi Egyezmény nyomán kidolgozott PACTA projekt keretében a nemzetközi bankok módszertant dolgoznak ki a hitelezési portfólióik értékelésére. Az UniCredit vállalta, hogy 25%-kal növeli a megújuló energia-ágazat szereplőinek nyújtott hitelállományt és célja, hogy bekerüljön az EMA kombinált zöldkötvények és ESG-hitelek kibocsátói között az első ötbe 2023-ra. Irodaépületeiben és fiókhálózatában a műanyag vizespalackok használatát megszűntette, és vállalta, hogy 2023-ra teljesen megszabadul az egyszer használatos műanyagoktól. Jelentősen csökkenti a papírfelhasználást a belső és az ügyfélfolyamatok átalakításával és digitalizálásával. Folyamatosan csökkenti irodahálózata és irodaépületei energiafelhasználását. E-car sharing szolgáltatást vezettek be, melyet kollégáik kedvezményesen vehetnek igénybe. Belső szemléletformálásukra is nagy hangsúlyt fektetnek, események, előadások, edukációs kampányok segítségével. Szoros kapcsolatot alakítanak ki ügyfeleikkel, befektetőkkel és a tágabb közösséggel a Social Impact Banking programon keresztül, amely az elkötelezettségük egy befogadóbb és méltányosabb társadalom építése iránt.

Tagságuk célja a közös gondolkodás,  a jó gyakorlatok megosztása, terjesztése és a tudástranszfer, amihez a bank a saját tapasztalatait és elkötelezettségét ajánlja, kiemelten au ESG social területén belül.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?