Magasabb fokozatba kapcsol az #énjövőm program – pályázat már civil szervezeteknek is

Elsősorban vidéki munkanélküli fiatalok oktatásában jártas civil szervezeteknek hirdetett pályázatot a Coca-Cola HBC Magyarország. A vállalat #énjövőm programja 2020-ig 8000 fiatal képzését tűzte ki célul.

A tartós munkanélkülivé válásnak leginkább kitett fiatalok, tehát a munkaerőpiac mellett a közoktatásból és egyéb képzési formákból is kiszorultak esélyeit javítja az #énjövőm képzési program. Az italgyártócsoport 28 országra kiterjedő kezdeményezésének magyarországi változata az idén szeptemberben Budapesten és észak-magyarországi nagyvárosokban indult el.

„Nagy öröm számunkra, hogy rövid idő alatt több mint 600 fiatalt sikerült bevonni a képzéseinkbe. Ez alatt a néhány hét alatt bebizonyosodott, hogy szükség van erre az egynapos ingyenes tanfolyamra, ahol többek között önismeretre, állásinterjú helyzetekre és a visszajelzések kezelésére tanítjuk a fiatalokat” – mondta Tóth Valentin vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgató.

Annak érdekében, hogy jövőre országos szintre emelkedjen a program és még több fiatalhoz juthasson el, a társaság civil szervezeteknek hirdetett pályázatot. Ezek – leginkább helyismeretükre támaszkodva – elsősorban vidéken képesek még több érintett bevonására. A kiírás szerint a pályázók legalább tíz, olyan 18 és 30 év közötti fiatal mozgósításával indulhatnak eséllyel, akik sem oktatásban, sem képzésben nem részesülnek, és nem is dolgoznak. A szervezőknek 2018. március végéig legalább három, legfeljebb 20 képzést kell lebonyolítaniuk a program tananyaga alapján. Ennek átadására a vállalat ingyen felkészíti a győzteseket, hiszen a 2020-ig szóló tervek szerint a program 8000 fiatalnak nyújt elhelyezkedést segítő tréningeket.

A vállalat azért a fiatalokat célozta meg a programjával, mert az ifjúsági munkanélküliség még mindig 10 százalék körül van Magyarországon, szemben az teljes népességen belül mért 5 százalék körüli értékkel. Ráadásul a nemcsak munkanélküli, de az oktatásból is kiesett fiatalok aktivitási rátája is alacsony – tehát közülük viszonylag kevesen keresnek munkát – így esetükben a legnagyobb a veszélye a tartós munkanélküliség kialakulásának.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?