Megjelent a Randstad HR Trends & Salary Survey kiadványa

Az ideális munkavállaló megtalálása nem lett egyszerűbb az elmúlt évhez képest, ráadásul a fluktuáció mértéke sem csökkent. Mit tehet a HR egy ilyen kihívássokkal teli munkakörnyezetben? Milyen eszközeik vannak erre a szakembereknek? A hazai HR trendeket és fizetéseket vizsgáló HR Trends and Salary Survey 2018 többek között ezekre a kérdésekre is választ ad.

A kutatás főbb megállapításai:

  • Folyamatos a toborzás: a megkérdezett vállalatok több mint fele még keres munkavállalót állandó pozícióra idén, míg közel harmada ideiglenes munkakörre toboroz jelölteket.
  • Bizonyos területeken égetőbb a munkavállalók keresése: az értékesítés, a termelés és az IT lesznek az év hátralevő részében a legaktívabb álláskínálók.
  • A toborzásban is vannak népszerű eszközök: a munkatársi ajánlást tekintik a leghatékonyabb és legsikeresebb módszernek.
  • Hasonló problémákkal küzdenek a jelöltek: a nyelvismeret és bizonyos „soft skill”-ek hiánya komoly probléma a jelölteknél.
  • Változatlan fluktuáció: hasonlóan alakul a fluktuáció mértéke a vállalatok többségénél, mint tavaly. Egy pozíció betöltésére legalább egy-három hónapra van szükség.

 

A teljes cikk és a letölthető kutatás itt érhető el: https://www.randstad.hu/workforce360/archivum/a-hr-aktualis-kihivasai-es-trendjei_225/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?