Megjelent az ALTEO második Integrált Jelentése: a tőzsdei cégnél a pénzügyi erő és a fenntarthatóság melletti elköteleződés a kiemelt fókusz

Az ALTEO második Integrált Jelentése a 2019-es év pénzügyi eredményei mellett a társaság fenntarthatósági jelentését is tartalmazza. A kitartó építkezésnek köszönhetően 2019-ben az ALTEO a hazai energetikai szektor egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

A társaság folyamatosan megerősíti pozícióját a fenntartható gondolkodásmódot a középpontba állító, úgy nevezett ESG vállalatok között, és sorra aknázza ki az energetikában rejlő üzleti lehetőségeket. (Az Environmental, Social and Governance szavakból álló rövidítéssel – ESG – a fenntarthatóságnak működésükben kiemelt jelentőséget tulajdonító cégeket, befektetőket, befektetési vállalkozásokat jellemzik a nemzetközi gyakorlatban.)

A 2019-es évvel lezárult a 2016-ban meghirdetett hároméves beruházási ciklus, amely során a társaság 20 milliárd forintot meghaladó befektetési és fejlesztési volument valósított meg, főként a megújuló energiaforrásokra fókuszálva. A monori, nagykőrösi, és balatonberényi naperőművi beruházások átadásra kerültek, emellett a bőnyi szélerőműpark megvásárlásával egy akvizíció is történt. Így a megújuló energiára támaszkodó erőművi portfólió összesen 54 megawattra bővült, amely a társaság teljes erőművi kapacitásának több mint 50 százalékát jelenti. 2019-ben elindult a Gibárti Vízerőmű rekonstrukciója is.

 

A társaság a körforgásos gazdaság szellemében elindította Hulladékgazdálkodási Divízióját. E mellett korunk egyik legnagyobb kihívására – az energiatárolás problematikájára reagálva – az ALTEO a sikeres tesztüzemet követően Zuglóban a közép-kelet-európai régióban az egyik elsőként átadta 6 MW kapacitású villamos energia tárolóját és befejezte annak a társaság szabályozási központjába való integrálását.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?