Mintegy 200 új termékkel bővült a Tesco tudatos táplálkozást támogató termékválasztéka

Napjainkban egyre többen keresik az egészségtudatos, illetve fenntartható táplálkozásba beilleszthető élelmiszereket egészségügyi megfontolásból vagy életmódjukból adódóan. A Tesco ezért nemrég megújította az ilyen igényeket kiszolgáló választékát, mintegy 200 új terméket kínálva vásárlóinak, akik így minden étkezési igényhez egy helyen szerezhetik be a hozzávalókat. Az összesen több mint 1000 árucikket tartalmazó, egyik legdinamikusabban fejlődő választékban az áruházlánc éppúgy helyet biztosít a kis magyar, innovatív szállítók termékeinek, mint a nagyobb gyártók újdonságainak, miközben sajátmárkás termékeinek körét is folyamatosan bővíti.

Manapság egyre nagyobb a speciális étkezési igényeknek megfelelő, de minőségi és finom termékeket vásárlók száma. A Tesco megbízásából a Dunnhumby 2021 novemberében[1] végzett felmérése szerint a válaszadók 53 százaléka egészségügyi megfontolásból, illetve betegségmegelőzési célzattal, 33 százalékuk egészségfókuszú életmódja miatt választja ezeket, míg 32 százalékuk súlyt szeretne leadni a segítségükkel. A megkérdezettek 78 százaléka számára a tudatos táplálkozás zöldségekben és gyümölcsökben gazdagabb étrendet jelent, 66 százaléknak pedig a cukorbevitel csökkentését. Az öt leginkább keresett termékkategóriába tartoznak az alacsony cukortartalmú, illetve hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékek, a termelői árucikkek, valamint a csökkentett zsírtartalmú és laktózmentes termékek.

 

Ezen igényeket figyelembe véve a Tesco folyamatosan bővíti a tudatos táplálkozást támogató termékválasztékát, melyet nemrég 200 új termékkel bővített. „Speciális táplálkozási igényeket kielégítő szortimentünkben jelenleg több mint 1000 árucikk található. A kínálatot számos hazai szállító gazdagítja, melyek között kisebb cégek termékei is megtalálhatók. A bio, fehérjedús, vegetáriánus és vegán, mentes, valamint szénhidrát-, só- és zsírcsökkentett termékeink közül válogatva vásárlóink minden étkezési igényhez egy helyen vásárolhatnak be. A speciális étrendbe beilleszthető élelmiszerek és az egészségtudatos és fenntartható táplálkozáshoz szükséges árucikkek jól látható és könnyen beazonosítható kihelyezést kaptak polcainkon, a hűtést vagy fagyasztást nem igénylők pedig áruházainkon belül mind egy részlegen belül találhatók meg, ezzel is könnyítve a bevásárlást” – mondta Kámán Tamás, a Tesco Magyarország beszerzési igazgatója.

A Tesco emellett természetesen sajátmárkás termékeinek körét is folyamatosan bővíti. Például növényi alapú készételeit tartalmazó Plan Chef választékában több mint 30 új termék kapható, amelyekkel nemcsak a vegetáriánusok vagy a vegánok, hanem a hagyományos étkezést követők is változatosabbá tehetik étrendjüket. A fagyasztott és hűtött ételek között olyan különlegességek is vannak, mint a vegán gombaburger vagy bolognai spagetti, de vegán jégkrémek vagy növényi alapú kolbászok is a megújult kínálat részét képezik.

[1] 2021. november 11. és 19. között végzett reprezentatív, online vásárlóiattitűd-felmérés 841 fő magyarországi megkérdezett részvételével.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?