A MOL csatlakozott az Európai Sokszínűségi Kartához

A MOL – kifejezve elkötelezettségét a sokszínűség, az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség mellett – aláíróként csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat kiemelt feladatként kezeli a munkahelyi kultúra fejlesztését, összhangban a társadalmi szemléletformálással.

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult, amely az Európai Unió munkahelyi esélyegyenlőséget támogató elveit rögzíti. A Kartához csatlakozó vállalatok kifejezik elkötelezettségüket az abban foglalt alapvetések mellett, és vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik szervezeti kultúrájukat. Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország szervezete 2016-ban jött létre.

A MOL nevében Fekete László, a vállalat HR vezetője idén október 20-án írta alá a csatlakozásról szóló dokumentumot. A MOL munkája során mindig határozattan kiállt az etikus működés mellett, amelynek kulcseleme a munkavállalók jogainak biztosítása. A MOL 1992-ben fogadta el Etikai Kódexét, amelyet azóta is folyamatosan frissít a külső-belső változások tükrében. „Nemzetközi vállalatként jól tudjuk, milyen értéket jelent a sokszínűség. E szemléletünk azonban nemcsak a működési eszközeinkben jelenik meg, hanem HR-politikánk alapja is. Munkavállalóink változatos kulturális háttérrel és tudással rendelkeznek, ezáltal a MOL gyorsan és hatékonyan képes reagálni a kihívásokra. Hogy kiaknázzuk a bennünk rejlő potenciált, olyan szervezeti kultúrát alakítottunk ki, amely biztosítja, hogy munkatársaink kiteljesedhessenek. A Karta aláírásával megerősítettük régi elkötelezettségünket” – emelte ki Fekete László, a MOL Magyarország HR-igazgatója.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?