Neves európai innovációs hálózattal kötött együttműködést a MOL-csoport

A PowerUp! energiaipari startup verseny november 22-i fináléján kötött a MOL-csoport partnerségi megállapodást az InnoEnergy-vel, amely Európa vezető fenntartható energiagazdálkodással foglalkozó szervezete.

Az InnoEnergy segíti a MOL-t abban, hogy az együttműködésen alapuló innovációs ökoszisztémának részévé váljon, és ezáltal cégünk gyorsabban reagálhasson a változó ügyféligényekre. A partnerségi megállapodás hozzáférést biztosít vállalatunknak az InnoEnergy egyetemekből és üzleti szereplőkből álló kiterjedt nemzetközi hálózatához, illetve szélesebb rálátást biztosít a fenntarthatósággal, illetve energetikával foglalkozó startupokra.

Az ehhez hasonló lehetőségek segítik a MOL-t a 2030-as stratégiában megfogalmazott törekvésében, hogy a fogyasztók első számú választásává váljon. „Az InnoEnergy-vel kötött, stratégiai céljaink megvalósítását segítő megállapodás eredményeképp vállalatunk az európai innovációs ökoszisztéma szereplőjévé válik” – fogalmazott Winkler Zsolt, a MOL-csoport Open Innovation Hub vezetője. „Az egy évvel ezelőtt bejelentett 2030-as stratégia rendkívül izgalmas irányt nyitott a vállalat életében. A technológiai fejlődés és a változó fogyasztói igények alapjaiban változtatják meg az egész iparágat, ami tőlünk az új trendekre nyitott, innovációra épülő kultúrát követel meg. E stratégiai célkitűzésünk elérését remekül szolgálja az InnoEnergy-vel kötött megállapodásunk, mely egy nagyobb lépéssorozat második elemeként követi a közelmúltban meghirdetett, innovatív startupoknak szóló felhívásunkat”. – tette hozzá.

A MOL főtámogatóként kapcsolódott be a régió legnagyobb energetikai innovációs versenyébe a PowerUp!-ba, amely idén harmadik alkalommal került megrendezésre. A MOL célja, hogy az energiaszektor területén tevékenykedő innovatív kezdeményezéseket támogassa és együttműködéseket építsen ki ezen szereplőkkel. A verseny győzteseinek kiválasztásában is fontos szerepet játszott cégünk, Bacsa György Csoportszintű Stratégiai és Üzletfejlesztési Ügyvezető Igazgató a zsűri tagjaként értékelte az egymással versengő startupokat.

A PowerUP!-ra a Kelet-Közép-Európa, a balti és a mediterrán térség összesen 23 országából érkeztek jelentkezők, amelyek közül a 15 legjobbnak ítélt vehet részt a budapesti döntőn. Ezen a három győztes egyenként 20 000 eurós pénzdíjban részesül, továbbá akár 150 000 eurós támogatást és hozzáférést kaphat az InnoEnergy speciális fejlesztőprogramjához.

A PowerUp! startup verseny győztesei:

  1. HeatVentors (Magyarország): Forradalmi megoldás termál hőenergia tárolására.
  2. FLASC (Málta): Integrált energiatárolási technológia offshore szélturbinákhoz.
  3. Via Alta (Csehország): Innovatív technológia biomasszából történő bioüzemanyag előállítására.

A MOL-csoport, mint főtámogató szabadkártyát adhatott egy döntős csapatnak, ez a szlovén Mebius volt, akik új típusú membránt fejlesztenek hidrogén üzemanyagcellához.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?