Októberben ismét megjelenik a BCSDH-val együttműködésben a HVG Fenntartható Fejlődés című kiadványa

Esélyek és veszélyek

Egyre több ország és nemzetközi szervezet ismeri fel a globális klímaváltozás okozta kockázatok nagyságát, és ezzel párhuzamosan nő azon polgárok száma, akik akár tenni és tüntetni is készek azért, hogy kikényszerítsék kormányaik klímapolitikájának a megváltoztatását. Főként a fiatalabb generációk aktivitása vált látványossá: a svéd diáklány, Greta Thunberg által kezdeményezett péntekenkénti klímasztrájkok hatására tavaly világszerte már milliók vonultak az utcára, hogy változást követeljenek. Közben hangosabbá váltak azok a csoportok is, amelyek továbbra is tagadják, hogy az emberi tevékenység lenne a felmelegedés fő oka, és „hisztériának” tartják a radikális környezetvédők tevékenységét.

A Fenntartható fejlődés című kiadvány az idén – miközben ismerteti a világ helyzetével és a kilátásokkal kapcsolatos tanulmányokat – arra törekszik, hogy bemutassa, az egyes országok, illetve városok milyen intézkedésekkel igyekeznek megfordítani a kedvezőtlen folyamatokat. A kiadványban kiemelt figyelmet szentelünk az egészséges és fenntartható élelmezés kérdéseinek, a természeti sokszínűség (biodivertizás) megőrzésének, illetve a fenntarthatóságok szolgáló technológiai újdonságok bemutatásának.

A kiadvány ugyancsak foglalkozik a fenntarthatóság szempontjából kulcsfontosságúnak számító körforgásos gazdálkodás fejleményeivel: a hazai és nemzetközi tapasztalatok bemutatásával, a lineáris gazdálkodással való szakításnak köszönhető előnyökkel. Kiemelt teret szánunk annak, hogy megvizsgáljuk, a vállalatok – a kormányokkal, illetve a polgárokkal együttműködve – milyen szerepet játszhatnak a fenntarthatósági célok elérésében. A kiadvány fontos feladata, hogy példákkal igazolja, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdálkodásra való áttérés valós üzleti hasznot hoz, így azok a cégek az életképesebbek, amelyek követik az új trendet.

E mellett a kiadvány foglalkozik a megújulóenergia-termeléssel és az energiatárolás új módszereivel, az EU klímaváltozás elleni harcban való részvételével, a digitalizáció és a robotizáció okozta társadalmi változások bemutatásával, illetve a klímaadaptációval, azaz azzal, hogy a társadalmak miként lehetnek képesek alkalmazkodni a megváltozott környezethez.

Tartalmi – marketing együttműködéssel kapcsolatban Tasnádi Rózsa szívesen áll rendelkezésére.

HVG Kiadó Zrt.

1037 Budapest, Montevideo u. 14.

telefon: +36 1 436-2450, fax: +36 1 436-2089, mobil: +36 30 288 6175, email: r.tasnadi@hvg.hu

A BCSDH tagok speciális kedvezményt kapnak!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?