Országos elismerés – Az Év Családbarát Vállalata díjat kapta a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

Napjainkban Magyarországon minden vállalat a munkaerő motiválására és megtartására fókuszál. Egy nagyvállalat tavaly felmérte a PR tevékenységeket és az elnyert Családbarát Vállalat díj bizonyult a leghatásosabb eszköznek. 2018-ban a felhívásra 200 cég pályázata érkezett be, amelyek közül 17-en kapták meg a „Családbarát Vállalat” címet.

A Három királyfi, három királylány mozgalom küldetése, hogy a karrier és család összeegyeztetésének támogatásával több gyermek születhessen meg Magyarországon. Az egyesület 2013 óta adományoz Családbarát Vállalat címet olyan vállalatoknak, amelyek a munka és magánélet egyensúlyának támogatásával hozzájárulnak a családbarát szemlélet erősítéséhez. A péntek esti budapesti rendezvényen nagyvállalat kategóriában a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. nyerte el a fődíjat, „Az Év Családbarát Vállalata 2018” címmel elismerve családbarát intézkedéseinket, törekvéseinket.

Az eseményen Varga Mihály, miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy a díjazottak megoldásai példaértékűek, amelyeket gyűjteni és terjeszteni kell, hogy minél több családbarát munkahely jöjjön létre, előnyt hozva a vállalatoknak, az embereknek, a családoknak és az országnak is.

„Az Év Családbarát Vállalata 2018” fődíjat kategóriánként 1-1 vállalatnak ítélték oda, kis-, közép- és nagyvállalatokat értékelve. A nagyvállalati kategóriában olyan vállalatok voltak „versenytársaink”, mint pl. a Budapest Bank Zrt. (GE csoport), IBM Hungary ISSC, MOL Nyrt, National Instruments Hungary Kft., Szerencsejáték Zrt. Az országosan elismert, rangos díjat rugalmas munkaszervezési formák kialakításáért, nyári táborok szervezésért, női-férfi szerepek és munka-magánélet összehangolásának támogatásáért kapta a Grundfos.

OFA – „Az év felelős foglalkoztatója” Pályázat keretében a Restart-up kezdeményezés által biztosított Restart-up különdíj – a 45 év feletti munkavállalók foglalkoztatásáért nyújtott kiemelkedő eredményért.

Az év felelős foglalkoztatója díjra nagyvállalat kategóriában harmadik éve nyújtott be a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. pályázatot – és idén először a Felelős foglalkoztatás fogalmába beleértendők a 45 év feletti munkavállalók is, hiszen ez a kategória speciális figyelmet igényel.

A Restart-up közösségi program egy hidat képez a munkaerőpiacon jelen lévő 45 év feletti munkavállalók és a munkaerőhiánnyal küzdő szervezetek között.

Célja, hogy a 45 év feletti aktív munkavállalók álláskeresését, elhelyezkedését támogassa.

Az Ő kezdeményezésük alapján idén egy különdíj született, amelyet a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. örömmel vett át november 22-én. Ez a különdíj további teendőkre sarkallja a Grundfost, hogy a Családbarát, valamint a Fogyatékosságbarát szemlélet mellett, a 45 év felettiekre (különös tekintettel a nyugdíj előtt állókra) is fókuszáljon.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?