Országszerte 383 pályázat érkezett a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára

Egyre népszerűbb a Tesco helyi közösségeket támogató programja, az aktuális, hatodik fordulóban összesen 383 szervezet pályázott a 400, 200 és 100 ezer forintos támogatásért. A pályázatokat a korábbi évekhez hasonlóan most is a Effekteam Egyesület (korábbi nevén a Magyar Adományozói Fórum) független szakértői bírálják el és juttatják tovább az áruházi szavazási szakaszba, ahol a vásárlók kezében lesz a döntés, melyik szervezet mekkora támogatást kapjon.

A nevezők 61 körzetből nyújthatták be pályázatukat az alábbi kategóriákban: környezet megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása, oktatás, képességfejlesztés rászoruló gyermekek, fiatalok és felnőttek számára, valamint egészséges életmód, egészségmegőrzés területeken. A mostani fordulóban a legtöbb pályázat a helyi közösségek megszépítésére, illetve a közösségi élet előmozdítására vonatkozó kategóriában érkezett, a legaktívabbak pedig a Pest és a Vas megyei szervezetek voltak.

A szavazási szakaszba jutott pályázatokra 2019. június 17. és július 14. között szavazhatnak a vásárlók úgy, hogy a vásárlásoknál kapott zsetont az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe dobják a számukra legszimpatikusabb kezdeményezés mellé. A Tesco valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezetet támogatja 400, 200, valamint 100 ezer forinttal, a szavazatok számának függvényében. A nyertes szervezetek listája és az elnyert támogatási összeg 2019. augusztus elején kerül kihirdetésre.

A vállalat „Ön választ, mi segítünk” programjának célja a helyi közösségek támogatása. Az aktuális, 6. fordulóba a nonprofit szervezetek és baráti társaságok mellett még több, akár alapítvánnyal nem rendelkező oktatási intézmények, valamint társasházak és lakásszövetkezetek is jelentkezhettek. A Tesco az eddigi 5 fordulóban több mint 500 szervezetet, közel 150 millió forinttal támogatott céljaik megvalósításában.

 

A beérkező pályázatok listája megtekinthető a  www.tesco.hu/kozosseg oldalon.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?