OTP Alapkezelő fenntarthatósági összefoglaló

A fenntarthatóság – például olyan környezeti és társadalmi ügyek, mint a klímaváltozás, a vízhiány vagy éppen a szegénység – korunk legfontosabb kihívásai közé tartozik, és ennek megfelelően a gazdaság, a tőkepiacok és így befektetéseink szempontjából is megkerülhetetlenné vált.

 

ESG a befektetésekben: kik lesznek a jövő nyertesei?

Egy-egy vállalat teljesítményét egyre jobban befolyásolja, hogy hogyan képes a környezeti, társadalmi tényezőket (kockázatokat és lehetőségeket) kezelni, és mennyire követ helyes, akár felelős irányítási gyakorlatokat. Éppen ezért az – együttesen ESG (Environmental, Social, Governance) tényezőknek nevezett – szempontokat az OTP Alapkezelő is egyre hangsúlyosabban használja a befektetések kiválasztásában és kezelésében.

 

Fenntartható befektetések: dolgozhat a pénzünk a Föld érdekében?

Az ESG szemlélettel nemcsak a befektetések hozam-kockázati jellemzőinek javítására törekedhetünk. Egyre több olyan befektetési lehetőség is van a világban, melyekkel pénzünk közvetve vagy akár közvetlenül magukat a fenntarthatósági törekvéseket finanszírozhatja. Az olyan eszközök, mint például a zöld kötvények vagy a klímaváltozás ellen küzdő vállalatok részvényei, már az OTP Alapkezelő alapjaiban, kezelt portfolióiban is elérhetőek.

Összhangban az OTP Csoport ESG stratégiájával, az OTP Alapkezelő is törekszik arra, hogy a befektetések terén is a fenntarthatóság egyik éllovasa legyen régiónkban. Ismerje meg kapcsolódó befektetési alapjainkat és fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételeinket!

 

Kapcsolódó befektetési alapjaink

Az OTP Alapkezelő kínálatában egyre több Alap hangsúlyosan figyelembe veszi az ESG szempontokat a portfolió kialakításakor. Célunk a vonzó hozam/kockázati teljesítmény mellett a környezeti és társadalmi fenntarthatóság előmozdítása is.

A fenntarthatóság egyike a Társaság stratégiai pillérjeinek, mely beépül a kockázatkezelési rendszerbe, a javadalmazási politikába és a hosszú távú fenntartható értékteremtéshez kapcsolódó ösztönző rendszerébe, akár a szavazati jogok gyakorlásába.

 

OTP Alapkezelő ESG Befektetési Alapok

OTP Klímaváltozás Részvény Alap

OTP Omega Alapok Alapja

OTP Ökotrend Alap