Színdarabbal a felelős alkoholfogyasztásért

Az egyéni felelősség kérdéseit dolgozzák fel a drámapedagógia módszereivel.

 Középiskolásoknak készített speciális színdarabot a Dreher Sörgyárak Ésszel iszom felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő programja. A cél, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály szembesüljön, hogy az alkohol veszélyeivel és a személyes felelősséggel.

A Dreher Sörgyár által 8 éve indított Ésszel iszom felelős alkoholfogyasztás program azt a célt tűzte ki 2017 év elején, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályt, a középiskolásokat szólítsa meg.

A vállalat az Ésszel iszom program kezdete óta fontosnak tartja, hogy attitűdváltozást érjen el a célcsoportoknál. Ezért a Dreher és a programért felelős kommunikációs ügynökség, a Starski szakemberei azt találták ki, hogy olyan élményt kell adni a fiataloknak, ami elég intenzív ahhoz, hogy később, amikor döntési szituációba kerülnek, eszükbe jusson.

A Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrio Színtársulattal közösen létrehozták a Badily című színdarabot, amelyet középiskolai tanórákon, tanítási időben mutatnak be.

A kampányban a drámapedagógia eszközeit hozták össze a közösségi médiás kommunikációval. A diákok még a darab előtt egy héttel speciális házi feladatot kapnak: követniük kell a főszereplő karakter Kirschbaum Judit Instagram-csatornáját, mire a főszereplő besétál a tanterembe, már többet tudnak róla, mint saját maga.

Egy bulizós középiskolás lány hétköznapi életét ismerjük meg, aki egy adott pillanatban rosszkor, rossz helyen van és emiatt átmenetileg tönkremegy az élete.

A foglalkozás során az osztályok játékos/interaktív formában dolgozzák fel a látottakat. A színdarab célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az alkoholfogyasztás veszélyeire és vitát indítson a felelősség kérdéskörében.

A Badily című színdarabot 2017 decemberéig 25 középiskolai osztálynak mutatják be, 2018-ban pedig további 40 osztályhoz juthat el a felelősségről és az alkoholfogyasztás kérdéseiről szóló drámajáték.

„Hiába tilos 18 év alatt az alkoholfogyasztás, tudjuk jól, hogy a középiskolás korosztály próbálgatja a határait, így kipróbálja az alkoholt is. Azt szeretnénk tudatosítani bennük, hogy egy-egy döntésüknek milyen súlya van, mennyire nem mindegy, hogy egy-egy ilyen határfeszegető akció során, hogyan döntenek– fogalmazott Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

 

A programról készült videó itt elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=21bESryh2sY&feature=youtu.beSz%C3%ADnh%C3%A1z

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?