Színes zoknik egy jó cél érdekében

A 25 éves Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány eddig több, mint 11 ezer családnak tette lehetővé, hogy az elhúzódó kórházi kezelések idején az otthonos körülményeket térítésmentesen biztosító Ronald Házakban a szülők beteg kisgyermekeik mellett maradhassanak. Az első hazai Ronald Ház 1999-es megnyitása óta a családok több, mint 90 ezer éjszakát töltöttek a Házakban. November 16 és 20 között a Meki ikonikus termékeivel színesített zoknik megvásárlásával az étteremlánc vendégei ezt a nemes küldetést, a hazai Ronald Házakban és Szobákban lakó családokat támogathatják.

Az 1994-ben létrehozott Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány az általa fenntartott apartmanokban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Az Alapítvány Budapesten, Miskolcon és Pécsett 25 kórházi osztállyal dolgozik szoros együttműködésben. A gyermekkórházak közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Ronald Házak Budapesten 22, Miskolcon 12 apartmannal, a Ronald szobák pedig a Pécsi gyermekklinika épületében kialakított 2 szobában várják a családokat. A Ronald Házakban a saját fürdőszobás, klimatizált apartmanok mellett közös konyha, mosókonyha, nappali, kert és játszótér gondoskodnak a lakók kényelméről, kikapcsolódásáról.

A szakorvosok már régóta tudják, hogy a kisgyermekek számára a gyógyulási folyamat fontos része a lelki egészség és ennek egyik alapja, a család közelsége. „A megnyugtató, ismerős érzés, amit a szülő közelsége jelent, nem pótolható a világ minden létező játékával vagy minden gyógyszerével sem. Ezért a szülő jelenlétének kiemelkedő szerepe van abban, hogy egy gyermek nyugodtan tudjon gyógyulni” – mondja Tusor Lilla pszichológus, az Alapítvány egyik önkéntes segítője.

A november 20-ig tartó Adománygyűjtő héten a McDonald’s éttermek vendégei limitált kiadású, vidám zoknik megvásárlásával támogathatják az Alapítványt. Az eladásából származó teljes nettó árbevételt a Ronald Házak és Szobák javára ajánlja fel az étteremlánc*. A nemes ügyet az éttermek egész évben segítik: minden megvásárolt Happy Meal árából 5 Ft-ot az Alapítványnak ajánlanak fel, emellett az éttermekben kihelyezett perselyekben is a Ronald Házak működtetésére gyűjtenek adományokat.

A budapesti és a miskolci Ronald Ház szívesen fogad önkénteseket, akik érdeklődési körüknek megfelelően számos területen tudnak segíteni. További részletek a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány honlapján és Facebook oldalán, illetve a McDonalds.hu-n! Fotók, és az Alapítvány 25 évét bemutató infografika itt tekinthető meg.

*A zoknik eladásából származó teljes nettó árbevételt, zokninként 787 Ft-ot a Ronald Házak és Szobák javára ajánlanak fel az éttermek. A zoknik 2019. november 16-tól 20-ig, illetve a készlet erejéig két méretben (36-39 és 40-44) 1000 forintos áron vásárolhatóak meg. Az egyes éttermek készletei eltérőek lehetnek.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?