A Nestlé áll a vezető fenntarthatósági indexek élén

A Nestlé a vezető élelmiszeripari vállalat a Dow Jones Fenntarthatósági Indexén, ahol a történelemben először 88%-os eredménnyel az ágazat átlagának kétszeresét érte el.

A vállalat már a második évben ér el maximális pontot a szénkibocsátás terén élenjáró cégeket értékelő CDP „Carbon Disclosure Leadership Index” és az éghajlatvédelem terén vezető vállalatokat felölelő CDP „Climate Performance Leadership Index” tekintetében, mely a Global 500 Climate Change Report 2013-ban jelent meg.

A Nestlé mindhárom indexben elért vezető pozíciója a vállalat tevékenységének társadalmi és környezeti hatásaira, valamint a tájékoztatás átláthatóságára vonatkozó referenciaértékekkel összehasonlításban kiemelkedő teljesítményről tanúskodik.

Szilárd szabályozás

A Nestlé környezeti fenntarthatóság területén alkalmazott határozott szabályozása és átlátható jelentései, köztük az éghajlatváltozás enyhítését célzó tevékenysége, vízgazdálkodási gyakorlata és nyersanyagbeszerzése eredményeképpen a vállalat az ágazat legjobbjaként 97%-ot ért el a Dow Jones Fenntarthatósági Indexének környezetvédelmi szegmensében.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a vállalatok gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi teljesítményét elemzi, olyant területeket vizsgálva, mint a felelős vállalatirányítás, éghajlat stratégia, ellátási lánc színvonala és foglalkoztatási gyakorlatok.

Alacsonyabb kibocsátás

A hosszú távú közúti szállításról a vasúti vagy rövid távú tengeri szállításra való átállás Európában, a mexikói üzemek szélerőművekben termel energiával való ellátása és a fatüzelésű kazánok alkalmazása Franciaországban mind olyan kezdeményezések, melyek immár második éve járulnak hozzá, hogy a Nestlé megőrizze az előkelő helyezését a CDP-ben.

A CDP indexek az FTSE Global Equity Index 500 legjobb vállalatának teljesítményét mérik a szénkibocsátás csökkentésére tett lépéseik és az általuk nyilvánosságra hozott információk átláthatósága tekintetében.

A Nestlé 2002 óta az energiahatékonyság javításával, tisztább tüzelőanyagok alkalmazásával és a megújuló energiaforrásokba tett beruházásaival termék tonnánként felére csökkentette üzemeinek üvegházhatású gáz kibocsátását.

A társaság idén jelentette be, hogy az egy tonna termékre számított közvetlen üvegházhatású gáz kibocsátását a 2005-ös szinthez képest 2015-ig újból több, mint harmadával csökkenti.

Kapcsolódó információ:
A Nestlé környezeti fenntarthatósági politikája
Global 500 Éghajlatváltozás Jelentés 2013
A CDP weboldala
Dow Jones Fenntarthatósági Index

További cikkek a Nestléről és a környezeti fenntarthatóságról:
A Nestlé egy üzemében kevesebb, mint 12 hónap alatt majdnem 2/3-dal csökkentette a vízfelhasználást
A Nespresso jelentős új fenntartható kezdeményezése Afrikában és Latin-Amerikában
Betekintés: jobb termékteljesítmény az értékláncban

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?