E.ON Energiatakarékossági Díj 2013

 

Jól megválasztott készülékekkel a villanyszámla is csökkenthető

Idén is átadták az E.ON Energiatakarékossági Díjakat a hiteles vizsgálatok alapján  legtakarékosabbnak bizonyuló háztartási készülékeknek.

„E.ON Energiatakarékossági Díj 2013 nyertese” címkét kapnak azok a háztartási készülékek, melyek az E.ON felkérésére a TÜV Rheinland életszerű vizsgálati módszerei alapján energiafogyasztási szempontból a leghatékonyabbnak bizonyultak. Energiatakarékos háztartási termékek használatával és okos döntésünkkel akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente. Az E.ON által meghirdetett pályázatára 78 terméket neveztek, a 20 kategóriában kihirdetett győztes készülékek gyártói október 15-én vehették át díjaikat.

A negyedik éve megrendezett verseny népszerűségét jól mutatja, hogy idén már 20 kategóriában érkeztek be nevezések az E.ON Energiatakarékossági Díj pályázatára. A kérdés tehát nem csak a fogyasztókat, hanem a gyártókat is élénken foglalkoztatja; melyek azok az eszközök, amik hiteles, valós körülményeket modellező fogyasztási tesztben a leginkább energiatakarékosnak bizonyulnak. „Mindenkiben felmerül a kérdés, miért is díjaz az E.ON olyan készülékeket, amelyek voltaképpen csökkentik a bevételét, hiszen kevesebbet fogyasztanak. Erre igazán egyszerű a válasz: hosszútávú stratégiában gondolkodó felelős vállalatként nem a többletfogyasztásban vagyunk érdekeltek, hanem az elégedett fogyasztókban és a fenntartható környezetben.”

Mint Winkler János, az E.ON Hungária csoport igazgatósági tagja elmondta, a cégcsoportnak nem csupán az a célja, hogy a különböző gyártókat megversenyeztesse és ezzel minél energiatakarékosabb termékek fejlesztésére ösztönözze, hanem hogy felhívja mindenki figyelmét az energiatudatosságra, a hozzáállásban szükséges változtatásokra, és az ezzel elérhető megtakarításokra mind költségeket, mind a káros anyag kibocsátást illetően.

A díjra idén is bármely háztartási készülékgyártó ingyenesen benevezhette készülékét, az energiafogyasztás vizsgálatát ezúttal is a TÜV Rheinland Intercert Kft. szakértői végezték el, immár szárítógépeket, légkondicionálókat, főzőlapokat és bojlereket is vizsgálva.

A legnagyobb eltérések, és a lehetséges legtöbb megtakarítás továbbra is a jól megválasztott hűtőgépeknél és porszívóknál érhető el, de sokat számít a hatékony klímaberendezés, vagy a jól megválasztott TV és mosógép is.

Általánosságban elmondható, hogy a hűtés-fűtés kategóriában készülékenként mintegy 10 ezer forint sorsa múlik egy háztartásban a jó választáson, tehát összességében 30-50 ezer forintot is nyerhetünk a tudatossággal, ami bizony több havi villanyszámlát is jelenthet!

A teljes sajtóközlemény és a nyertes termékek listája itt olvasható: 2013 10 15Press rel__E ON Energiatakarékossági díj

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?