Társadalmi Befektetések Díjakat kapott KÖSZ! Programjáért a MOL

Vállalatok a közösségek fejlődéséért címmel konferenciát rendezett a Magyar Adományozói Fórum, ahol éves díjátadó gáláját is megtartotta. A rendezvényen a MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! Programját – mely eddig már 2600 diákot ért el – több kategóriában is elismerték.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díj, mely ösztönözni szeretné az üzleti szektor stratégiai szintű társadalmi szerepvállalását. A MOL Új Európa Alapítványának KÖSZ! Programját a MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategóriában és a Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategóriában 2. díjjal, Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategóriában pedig 3. díjjal ismerték el, mely díjakat az Új Európa Alapítvány ügyvezetője, Gáborné Haáz Andrea vette át. Az alapítvány MOL Tehetségtámogató Programját 2012-ben, MOL Gyermekgyógyító Programját pedig 2014-ben már szintén díjjal jutalmazta a MAF.

Az Új Európa Alapítvány második évben hirdette meg KÖSZ! Programját az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben. A pályázatot a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények, mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal írta ki, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára. A KÖSZ! Program szándéka szerint szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg. A program hozzá kíván járulni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre. A pedagógusok és a szakértők szerint a segítő munka a diákokban erősíti a szolidaritás érzését, a nyitottságot és az érzékenységet a társadalmi problémák iránt. 2014-2015-ben a KÖSZ! Program a támogatott szervezeteken keresztül összesen több mint 2600 diákot segített Iskolai Közösségi Szolgálatának teljesítésében összesen több mint 41 millió forint értékben.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?