Tesco – Munkába állt az első élelmiszermentő

Kisteherautót adományozott a Tesco Debrecenben

Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének elkötelezettjeként a Tesco évek óta stratégiai partnere a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Az együttműködés részeként a vállalat egy kisteherautót adományozott a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesületnek, hogy a mentett élelmiszereket könnyebben el tudják juttatni a rászorulók számára.

A vállalat Hajdú-Bihar megyében, az áruházakból származó élelmiszer-feleslegből összeállított adományokkal közel 11 000 rászorulót segít nap mint nap az Élelmiszerbankon és a 23 helyi partnerszervezetén keresztül. Az Egyesület által 2018-ban létrehozott Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesületnek jelenleg 6 Tesco áruház adományozza az ott keletkező élelmiszer-felesleget naponta.

A most induló helyi szervezet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület előírásai és szabályzata alapján működik majd, feladata, hogy még hatékonyabbá tegye a kidobásra ítélt, azonban emberi fogyasztásra még tökéletesen alkalmas élelmiszerek összegyűjtését és nélkülözőkhöz való eljuttatását. Az áruházlánc a jármű átadásával segít leküzdeni az infrastrukturális akadályokat, így az adományok a vidéki és a kisebb áruházakból is akadálytalanul eljuthatnak a rászorulóknak.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?