Új BCSDH-tagvállalat: a Bureau Veritas Magyarország Kft.

Az 1992-ben alapított Bureau Veritas Magyarország Kft. – a Bureau Veritas Cégcsoport tagjaként – legfontosabb tevékenységei a nemzetközi szabványok, direktívák, jogszabályok szerinti tanúsítás és megfelelőség ellenőrzés; a műszaki tanácsadás, és az ezekhez kapcsolódó tréningek. Emellett termékek és termények mennyiségi és minőségi ellenőrzésével, illetve igény esetén akkreditált laboratóriumi vizsgálatokkal is ügyfeleik rendelkezésre állnak. Fenntarthatósági szolgáltatásaikkal és megoldásaikkal segítik ügyfeleiket a fenntarthatósági célkitűzéseik megvalósításában.

A karbonsemleges gazdaságra való átállás érdekében céljaik között szerepel többek között, hogy legalább „A” energia kategóriás irodaépületeket használjanak, a teljes gépjárműparkuk folyamatos cseréje hibrid, majd teljesen elektromos autókra 2028-ig. A digitalizáció fejlesztésével a munkavégzéshez szükséges személyes utazások csökkentését és a munkavégzéshez szükséges papírfelhasználást kívánják csökkenteni.

Minden működési területen, minden tevékenységük során alapvető számukra az emberi jogok, értékek és a sokszínűség szem előtt tartása és annak támogatása. Ezzel kapcsolatos követendő előarásaikat az Etikai Kódexük tartalmazza. A globális szervezeti struktúrájukon belül különálló területként működik a TQR és Legal&Compliance office. Éves képzéseket tartanak minden munkavállaló részére a felelős és etikus működés fenntartására. Működtetnek egy „Whistleblowing” rendszert is, ahol anonim módom bárki bejelentést tehet a global L&C office részére, ha bármilyen etikai aggályt keltő tevékenységet észlel. 2019-ben a Bureau Veritas Magyarország multinacionális vállalat kategóriában elnyerte az Üzleti Etikai díjat.

A BCSDH tagvállalataként céljuk, hogy működésük során a fenntarthatóságnak mind nagyobb teret biztosítsanak és másokat is támogatni tudjanak ezirányú erőfeszítéseikben.